Peeling yaparken bilmeniz gerekenler!

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
peeling.jpg


Cildi üzerindeki ölü deriden arındırmak ve ona daha sağlıklı ve parlak bir görünüm kazandırmak amacıyla uygulanan peeling içeriğinin yüze uygulanabilecek türde olması gerekiyor. Başka bir deyişle ürün meyve ya da beta hidroksi asit gibi bir alfa hidroksil içermeli.

Evde uygulayabileceğiniz bir peeling satın almak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken asit oranının yüzde 20'den fazla olmamasıdır. Zira daha asidik bir ürün muhakkak doktor kontrolünde uygulanmalı. Peelingi satın almadan evvel mutlaka yüzünüzün ufak bir bölümünde deneyin. Böylece gerçekleşebilecek herhangi bir alerjik durumu da oluşmadan önlemiş olcaksınız.

Cilt tipine göre peeling üretiliyor olsa bile kuru ciltlerin aşırı pullanması ve gerginliği engellenemeyebilir. Bu nedenle temizleyici süt kullanımının daha uygun olduğunu hatırlatalım. Yağlı ciltlerin kullanabileceği alfa hidroksi asitli bir ürünü, karma cilde sahip olanlar yalnızca yağlanan bölgelerine uygulayabilirler. Akneli ciltlerin peeling uygulaması konusu fazlasıyla dikkat ve profesyonel yardım gerektirebilir.

Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst