Pazılı yada Ispanaklı Ayran Çorbası

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
attachment.php


Malzemeler:
1 su bardağı önceden ıslatılmış ve haşlanmış buğday
500 gr yoğurt
3-4 adet pazı yaprağı ( yada ıspanak)
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 yumurta
7 bardak su
1 tepeleme yamek kaşığı tereyağ


Hazırlanışı;

Yoğurt bir tencerede su ile açılır. Un konulup katrıştırılır. Kaynatılır.
Kaynayınca İçine sırasıyla mercimek o biraz yumuşayınca buğdaylar ve pazısı ilave edilir. Hepsi yumuşayıncaya kadar pişirilir. En son tuzu ilave edilir. Ayrı bir yerde tereyağ ve nane yakılır üstüne dökülür.

Alıntı:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Paylaşım için sağol canım buğday konusunda pek emin değilim hep şekerli şeylerle yedim çorba içinde garip geliyor...
 

p@g

Daimi Üye
Katılım
5 Ağustos 2010
Mesajlar
1.357
Tepki
1.122
Puan
113
Konum
;)
Garip gelmesin nk bence güzel olur, ben buğday nohut fasülye üçlüsüyle yapıyorum, bundan sonra ıspanakta eklerim.emeğine sağlık lili.
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Bu çorba yı daha çok severim yani yoğurtlu ve buğdaylı çorbaları.:huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst