LiLi
Daimi Üye
Malzemeler:
1 su bardağı önceden ıslatılmış ve haşlanmış buğday
500 gr yoğurt
3-4 adet pazı yaprağı ( yada ıspanak)
2 tepeleme yemek kaşığı un
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 yumurta
7 bardak su
1 tepeleme yamek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı;
Yoğurt bir tencerede su ile açılır. Un konulup katrıştırılır. Kaynatılır.
Kaynayınca İçine sırasıyla mercimek o biraz yumuşayınca buğdaylar ve pazısı ilave edilir. Hepsi yumuşayıncaya kadar pişirilir. En son tuzu ilave edilir. Ayrı bir yerde tereyağ ve nane yakılır üstüne dökülür.
Alıntı:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.