Patlican ve Kabak Sarma-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
p%C3%BCreli+bezelye+016.JPG


PATLICAN ve KABAK SARMA
Yunan mutfaginin vazgecilmez hafif yaz yemegi
Malzemeler:
2 kabak
2 patlican
2 yemek kasigi kapari
10 tane kurutulmus domates
500 g labne peyniri
3 yumurta sarisi
bir kac dal biberiye (veya kekik)
tuz,karabiber
Yapilisi:
*Patlican ve kabaklar ince dilimler halinde uzunlamasina kesilir.Üzerilerine firca yardimi ile cok az zeytinyagi sürülür izgaraya dizilip 250 dercede bir kac dakika kizartilir.
(izgarasi olmayanlar yagda kizartabilirler)
*Kapariler ve domates kurulari minik minik dogranir.Labnepeyniri ve yumurta sarilari ile karistirilir.Kapari ve domates eklenir.Tuz,karabiber,biberiye (veya kekik) serpilir.
*Bu karisim patlican ve kabak dilimlerine kalinca sürülür ve gevsekce sarilir.
Hafif yaglanmis firin kabina diklemesine yerlestirilip üzerine bir kac damla zeytinyagi gezdirilip 200 dereceli firinda 20 dakika pisirilir.
sicak veya soguk servis edilir.Yanina roca salata!
TAVSIYE EDERIM!!

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst