Patlıcan Turşusu

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Patlıcan Turşusu

Patlıcan Turşusu tarif tarifi Malzemeler
Patlıcan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates, maydanoz, lahana, soğan, kereviz veya maydanoz sapı

Yemeğin Tarifi
Kısa, ince yapılı. körpe ve çekirdeksiz patlıcanlar kullanılır. İçleri doldurularak veya dolgusuz olarak turşuları kurulur. Doldurularak turşusu kurulacak patlıcanların. sapları kesildikten sonra karınlarından bıçakla yarılır. Kaynar suya atılarak 2-3 dakika haşlanır. Haşlama ile yumuşatılan patlıcanlar. soğuk su için de soğutulur. Bir sepet içinde sıkıştırılarak veya bir masa üzerine yarılmış kısımları aşağı gelecek şekilde serilip, üzerlerine bir ağırlık konarak, siyah sularının akması için bir gün bekletilir.

Dolgu malzemesi olarak; yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, havuç, domates. maydanoz, lahana ve soğan kullanılır. Bu malzemeler doğranarak, iyice karıştırılır. Patlıcanlar bu harç ile doldurularak, kereviz veya maydanoz sapı ya da pamuk ipliği ile sarılarak, dikkatli bir biçimde turşu kabına yerleştirilir. Dilimlenmiş limon ve biraz toz şekerilave edilir.

Dolgu yapılmayacaksa, bu malzemelerden birkaçı, haşlanmış ve siyah suyu süzülmüş patlıcanlar arasına yerleştirilir. Patlıcanların üzerine baskı yapacak bir ağırlık konup, %5-6 tuzlu salamura ile doldurulur. Salamuraya %10 oranında sirke ilave edilebilir.

Diğer turşularda olduğu gibi 18~2O°C’de ekşimeye bırakılır. Üzerinde maya zarı oluşmasına izin verilmez.
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
deyisik bir tursu
bizde yapiyoruz patlicanli bir tursu ama cok daha farkli paylasicam insallah bende
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Bir kere hazir aldim ama hic begenmemistim. Aslinda patlicani cok severim. Sanirim aldigim tursu iyi degildi?
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst