Patlıcan Tavası - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Malzemeler:

- 3 adet orta boy patlıcan
- bir küçük kase mısır unu
- tuz, karabiber
- kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı: Patlıcanlar, alaca soyularak uzunlamasına ince-uzun dilimler halinde kesilir. Acısının çıkması için yarım saat kadar tuzlu suda bekletilir. Sonrasında iyice yıkanan patlıcanlar bir tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar tuzlu su ilave edilerek patlıcanlar biraz yumuşayana dek haşlanır. Haşlanan patlıcanlar çok ezilmeden elle hafif sıkılarak fazla suyu alınır. Yayvan bir tabağa mısır unu dökülerek karabiberle karıştırılır ve patlıcanlar mısır ununa bulanarak teflon tavada arkalı-önlü kızartılır. Görüntü açısından hamsi tavaya çok benzeyen bu lezzeti isterseniz sarımsaklı yoğurtla veya benim yaptığım gibi üzerine sadece sarımsak rendeleyerek yiyebilirsiniz.

ALINTI
Patl%C4%B1can+Tavas%C4%B1.jpg
 

elis

Daimi Üye
Katılım
1 Mayıs 2010
Mesajlar
4.752
Tepki
4.883
Puan
113
Yaş
44
Konum
burdan:)
hmmmmmmmmm agzim sulandi,bi ara yapayim ben,esim bayilir patlicanin her turlusune,fakat anlamadigim neden haslaniyoki,zaten cabuk kizarir,dahami lezzetli oluyo diye acaba...
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
begenmenize sevindim
suan bu tarifi hazirliyorum
umarim lezzetli olur
haslama asamasindayim ben:incim:
 

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
ben geçen yaptım buna benzer bir tarifti inci
farkı şu,patlıcanları haşlamadım
halka halka doğradım
önce una sora yumurtaya sorada galeta unun bulayıp kızartıtm
çok güzel oldu
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Resmi görünce balik sandim,tekrar basligi okudum ben mi yanlis okudum acaba diye? Muhtesem gözüküyor. -alkis
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst