Patlıcan Reçeli

E

esmanur

Misafir
patl%C4%B1can+re%C3%A7eli+004.jpg

öncelikle ben hiç yemedim ama reçelden ziyade özellikle balık yemeklerinden sonra tatlı niyetine güzel gidermiş

görünüşüde çokgüzel bence öle kese kese yenirr


Malzeme:
6-7 küçük patlıcan
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
8-10 tane karanfil
1 tatlı kaşığı limon suyu




Yapılışı:
Patlıcanların sapı kesilir ve sap kısmında şapka kalacak şekilde yaprakları kesilerek tamamen soyulur ve soğuk su dolu bir kaba konur.
Başka bir tencerede su kaynatılır ve patlıcanlar içine atılarak yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanan patlıcanlar kaynar sudan alınarak soğuk su dolu bir kaba alınır.
Bu arada şerbet hazırlanır. Su ve şekere karanfil de eklenerek kaynatılır. Soğuk sudan çıkartılan patlıcanların kağıt havlu ile fazla suyu alınır (hafifçe üzerine bastırarak fazla suyu bırakması sağlanır) ve şerbete atılır. Şerbet reçel kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ocak kapatılır ve reçel soğumaya bırakılı
patl%C4%B1can+re%C3%A7eli+009.jpg

alıntı
 

BıCıR_kıS

Moderatör
Moderatör
Katılım
7 Ocak 2009
Mesajlar
1.411
Tepki
1.276
Puan
113
Yaş
41
Konum
istanbul
Ben biliyorum bu reçeli tadıda nefis oluyor kızlar deneyin bence biz azeriler :)çok yaprız bunu ben bilmem tabi yapmayı ama yemesini iyi bilirim en sevdiğim reçeldir
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
patlicani cok severim
acaba receli nasil bir tad olur ki cok merak etdim
paylasim icin tskler canim
:hhhhhh::hhhhhh::hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst