Patlıcan Pizzası

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Patlıcan pizzası.jpg


Patlıcan Pizzası

Yemek dergisinde adı pizza olarak geçiyor ama bana göre Lorlu Patlıcan :)

2 adet bostan patlıcanı
2 diş dövülmüş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağ

Peynirli Harç için:
1 su bardağı beyaz peynir veya lor
2 diş sarımsak
İsteğe göre kıyılmış dereotu
1 adet büyük çarliston biber
1 adet büyük kırmızı biber
2 adet orta boy domates
Tuz,karabiber,pulbiber
1 adet ince kıyılmış soğan veya pırasa ( ben ikisindende az az koydum)

Üzeri için : Domates isteğe göre biber veya kaşar

Yapılışı
Patlıcanları soymadan yuvaklak olarak dilimleyin.Acısının gitmesi için tuzlu suda 10 dak.bekletip kurulayın.Sarımsak ve zeytinyağı karıştırıp üzerlerine sürün.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dak. pişirin.

Soğanı yada pırasayı ,biberleri az yağda kavurun içine loru,baharatı ve diğer kalan malzemeyi ekleyip altını kapatın.

Hazırladığınız harcı pişen patlıcanların üzerine paylaştırın.Domatesleri (isteğe göre sivri biberde konabilir) dilimleyip peynirli harcın üzerine yerleştirin.İsteğe göre bir miktar kaşar ekleyip yeniden fırına verin 10-15 dakika daha pişirin.Servis yaparken üzerlerine maydanoz yaprakları koyun...
Afiyet Olsun

Not :Lor yerine üzerine isminden de anlaşılacağı üzere :) pizza malzemesi konabilir...​
 
Son düzenleme:

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Çok leziz gözüküyor canım, ellerine sağlık. Bu tadı muhakkak denemeliyim :hhhhhh:
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
hamarat idolüm
seninle damak zevklerimizde uyusuyo
bende denedim patlican pizzasini ama daha farkliydi benim tarifim
eklemek nasip olmadi
bayildim cok istah acici ve bunu denicem en yakin zamanda:catalbicak:
ellerine saglik canim-hmm
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Gecen patlicanim vardi ne yapsam diye cok düsündüm aklima birsey gelmedi. Bende firinda pisirip yogurtlamistim. Bu tarifi görsem mutlaka denerdim. Neyse bir daha ki sefere. :eek:
 

adan

Aktif Üye
Katılım
4 Eylül 2010
Mesajlar
310
Tepki
206
Puan
43
Yaş
41
Konum
almanya
patlicani cok severim denerim birgün
ellerine saglik canim
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Beğenmenize sevindim yorumlarınıza sağlık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst