Patlıcan Pizzası
Yemek dergisinde adı pizza olarak geçiyor ama bana göre Lorlu Patlıcan
2 adet bostan patlıcanı
2 diş dövülmüş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağ
Peynirli Harç için:
1 su bardağı beyaz peynir veya lor
2 diş sarımsak
İsteğe göre kıyılmış dereotu
1 adet büyük çarliston biber
1 adet büyük kırmızı biber
2 adet orta boy domates
Tuz,karabiber,pulbiber
1 adet ince kıyılmış soğan veya pırasa ( ben ikisindende az az koydum)
Üzeri için : Domates isteğe göre biber veya kaşar
Yapılışı
Patlıcanları soymadan yuvaklak olarak dilimleyin.Acısının gitmesi için tuzlu suda 10 dak.bekletip kurulayın.Sarımsak ve zeytinyağı karıştırıp üzerlerine sürün.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dak. pişirin.
Soğanı yada pırasayı ,biberleri az yağda kavurun içine loru,baharatı ve diğer kalan malzemeyi ekleyip altını kapatın.
Hazırladığınız harcı pişen patlıcanların üzerine paylaştırın.Domatesleri (isteğe göre sivri biberde konabilir) dilimleyip peynirli harcın üzerine yerleştirin.İsteğe göre bir miktar kaşar ekleyip yeniden fırına verin 10-15 dakika daha pişirin.Servis yaparken üzerlerine maydanoz yaprakları koyun...
Afiyet Olsun
Not :Lor yerine üzerine isminden de anlaşılacağı üzere pizza malzemesi konabilir...
Son düzenleme: