Patlican Keyfi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler
  • 4 adet patlıcan
  • 100 gr tavuk kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı
1. Patlıcanları yıkayın. Dörde bölün, önce uzunlamasına ikiye sonra enlemesine. Tuzlu suda yirmi dakika kadar bekletin.
2. Fırını 170Cye ısıtın. Patlıcanları bir kabın içerisinde yağ, tuz, ve şeker ile karıştırın. Sonra fırın tepsisine dizin. Tepsiye yağlı kağıt koyarsanız temizlemesi daha kolay olur. Siz tavuğu hazırlayana kadar fırında dursunlar.
3. Kuşbaşı tavukları daha da küçük küpler haline getirin. Soğanları ufak ufak doğrayıp bir tencerede yağsız kavurun, dibine yapışmaya başladığı anda tavukları ekleyin. Karıştırarak pişirin, tavuk suyunu bırakmazsa yarım bardak su ilave edin. Karabiber ekleyin, suyunu çekene kadar pişirin.
4. Fırındaki patlıcanları kontrol edin, iyice piştiğinden emin olduğunuzda tepsiyi dışarı alın. Patlıcanların üzerine tavuk etlerinden dizin, rende kaşar peynri serpin ve tekrar fırına verin. Peynir eridiği zaman fırından çıkartıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst