Patlıcan Beli Bağlı
8 adet Orta boy Patlıcan
300 gr. Az Yağlı Dana Kıyma
1 tatlı kaşığı Pul Biber
1 çay kaşığı Karabiber
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
1 adet Büyük Boy Domates
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı:
Patlıcanlar sapları kesilmeden alacalı olarak soyulur. Enine bir parmak kalınlığında alt kısma yarım parmak kalıncaya kadar kesilir. Yani patlıcanın alt kısmı birleşik kalır. Derin bir tavada patlıcanlar hafif kızartılır. Diğer tarafta kıyma, karabiber, pul biber, sarımsak, tuz karıştırılarak 5 dakika yoğurulur. Küçük köfteler yapılır. Bu küçük köfteler kızartılmış, soğutulmuş patlıcanların arasına yerleştirilir. Domates rendelenerek patlıcanların üzerine dökülür. Patlıcanların üzerlerine bir çay kaşığı tereyağ konularak fırına verilir. 200 derece fırında 35 dakika pişirilerek afiyetle yenir.
Kaynak StarTv / Soframız