Patatesli Rulo Buzluk Böreği-Bitter

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.232
Tepki
65.201
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
IMG_0197.jpeg


Buzluk hazırlığında @nk83 tarifinden —> Yumurtalı Kolay Kızartma Börek esimlenerek yaptığım buzluk böreğim :D

Ben biraz tarifin dışına çıktım ama inanılmaz güzel oldu :)
Ben pişirip (meraktan) buzluğa atmak istedim :D
Malzemeler;
4 adet yufka
4-5 adet patates (baharatlar iç harcına)
İç sos
1 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı yoğurt
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı;
Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.
Dilediğiniz baharatlardan ekleyin ben oglumdan sebep fazla kullanmıyorum.
Tuz karabiber attım.
1. Kat yufka + sos + patates harç.
2.3.4 kat aynı şekilde üst üste yapıyoruz.
En sonra sıkıca rulo sarıyoruz.
Dolapta 1 saat dinlendirdim.
Bu şekilde isterseniz kızartabilirsiniz.
Ben kızartma ile uğraşmamak için üzerine kalan sosun icine 1 yumurta sarısı ekledim.
Fırında 200 derecede 35 dakika pişirdim.

Yapacaklara kolay gelsin :selam:

IMG_0195.jpeg
 

Ekli dosyalar

  • IMG_0175.jpeg
    3,9 MB · Görüntüleme: 1
  • IMG_0176.jpeg
    IMG_0176.jpeg
    3 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_0178.jpeg
    5,7 MB · Görüntüleme: 1
  • IMG_0191.jpeg
    IMG_0191.jpeg
    1,2 MB · Görüntüleme: 4

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.654
Tepki
84.315
Puan
113
Konum
İstanbul
Tarifimden ne istedin kız :krizz: şaka şaka çok güzel olmuş ellerine sağlık fırına atılanı normalde sosla patatesli içi karıştırıp yufkaya öyle yayıyorlardı
 
OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.232
Tepki
65.201
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Tarifimden ne istedin kız :krizz: şaka şaka çok güzel olmuş ellerine sağlık fırına atılanı normalde sosla patatesli içi karıştırıp yufkaya öyle yayıyorlardı
İçle karistirmadim tarifini biraz katlettim ama digerinide deneyeceğim ben hamile bi insanım haha uzun süre ayakta duramıyorum :D fırınlamak kolayima geldi hahahaha
 

Maya.

Daimi Üye
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
9.835
Tepki
43.008
Puan
113
Konum
En Elit
Ekli dosyayı görüntüle 45761

Buzluk hazırlığında @nk83 tarifinden —> Yumurtalı Kolay Kızartma Börek esimlenerek yaptığım buzluk böreğim :D

Ben biraz tarifin dışına çıktım ama inanılmaz güzel oldu :)
Ben pişirip (meraktan) buzluğa atmak istedim :D
Malzemeler;
4 adet yufka
4-5 adet patates (baharatlar iç harcına)
İç sos
1 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı yoğurt
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı;
Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.
Dilediğiniz baharatlardan ekleyin ben oglumdan sebep fazla kullanmıyorum.
Tuz karabiber attım.
1. Kat yufka + sos + patates harç.
2.3.4 kat aynı şekilde üst üste yapıyoruz.
En sonra sıkıca rulo sarıyoruz.
Dolapta 1 saat dinlendirdim.
Bu şekilde isterseniz kızartabilirsiniz.
Ben kızartma ile uğraşmamak için üzerine kalan sosun icine 1 yumurta sarısı ekledim.
Fırında 200 derecede 35 dakika pişirdim.

Yapacaklara kolay gelsin :selam:

Ekli dosyayı görüntüle 45760
Pişik mi atıyorsun buzluğa? Çıkarınca mikrodalga da falan mı çözdürüyorsun. Benim kalan börek açma falan atmıştım buzluğa da çok emin olamadım kuzenim güzel oluyor dedi de
 
OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.232
Tepki
65.201
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Pişik mi atıyorsun buzluğa? Çıkarınca mikrodalga da falan mı çözdürüyorsun. Benim kalan börek açma falan atmıştım buzluğa da çok emin olamadım kuzenim güzel oluyor dedi de
Pişmişte attım çiğde attım canım farketmiyor sadece saklama olarak kilitli poşet olursa vakumlayıp atinca kokular karışmıyor birbirlerine ozaman daha iyi oluyor. Mikro dalga yoksa 1 saat önce çıkartıp tavada ısıt tostta ısıt fırındada şoklanmış ısıtabilirsin aynı lluyor tad değişmiyor
 

Maya.

Daimi Üye
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
9.835
Tepki
43.008
Puan
113
Konum
En Elit
Pişmişte attım çiğde attım canım farketmiyor sadece saklama olarak kilitli poşet olursa vakumlayıp atinca kokular karışmıyor birbirlerine ozaman daha iyi oluyor. Mikro dalga yoksa 1 saat önce çıkartıp tavada ısıt tostta ısıt fırındada şoklanmış ısıtabilirsin aynı lluyor tad değişmiyor
Mikrodalga var ayfer var gezdir gönlünü
 
OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
68.232
Tepki
65.201
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Kanserojen diyorlar zaten çok bulaşma boş ver haftada ya da iki haftada bir kullanılır da sürekli kullanmaya pek uygun görünmüyor
Ondan almadık bizde bacım :krizz:
Mikro dalga’da çok saglıksız.. bende yok var gibi olmuş yorumlarda ama yok fırınım var ocagım var sadece hahahaha kahve makinam bile yok cezvede yapıyorum :krizz:
 

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.654
Tepki
84.315
Puan
113
Konum
İstanbul
Ondan almadık bizde bacım :krizz:
Mikro dalga’da çok saglıksız.. bende yok var gibi olmuş yorumlarda ama yok fırınım var ocagım var sadece hahahaha kahve makinam bile yok cezvede yapıyorum :krizz:
Ben yeni çıkan her şeyi almayı sevmem önce gözlemleyeyim kullananlar memnun mu zararı ne düzeyde anlayayım öyle alırım ama annem çok teknolojik direkt aldım gitti yapıveriyor sonra da aaa çok da gerek yokmuş oluyor :cokkomik: kırk yılda bir patates patlıcan falan kızartılacaksa yapıyoruz o kadar. Mikrodalgayı ne zaman bıraktığımızı hatırlamıyorum bile çok oldu. Ay kahve makinesi var ama ben de cezvede yapıyorum daha lezzetli oluyor sanki hani çay tiryakileri de elektrikli de içemiyor ocakta çaydanlıkta istiyor ya onun gibi herhalde tat değişimini hemen algılıyorum ben :kahve:
 

Bitterçikilata

Çikiletaaaaaaa……..Hayat ne garip…
Katılım
18 Aralık 2022
Mesajlar
22.211
Tepki
97.008
Puan
113
Konum
Elit
Pişik mi atıyorsun buzluğa? Çıkarınca mikrodalga da falan mı çözdürüyorsun. Benim kalan börek açma falan atmıştım buzluğa da çok emin olamadım kuzenim güzel oluyor dedi de
Evet Evrt poğaça börek bn pişmiş atıyorum
Böreği Ayfer’de ısıtıyorum
Poğaçacı ısıtmadan da gidiyor
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst