Patatesli Patlıcan Sarma

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
[FONT=verdana,geneva]
patlicansarma1.jpg

"Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için hem lezzetli hem de doyurucu bir tarif hazırladım; patates köfteli patlıcan sarma... Sunumu ve lezzetiyle mutfaktaki becerinizde söz ettirebilirsiniz.
Malzemeler,


  • [FONT=verdana,geneva]3 Adet orta boy patlıcan
    [*][FONT=verdana,geneva]2 Adet orta boy patates
    [*][FONT=verdana,geneva]1 Adet orta boy kuru soğan
    [*][FONT=verdana,geneva]4-5 Dal maydanoz
    [*][FONT=verdana,geneva]4-5 Dal dere otu
    [*][FONT=verdana,geneva]Damak zevkine göre tuz,pulbiber,kuru nane
    [*][FONT=verdana,geneva]Kızartmak için sıvı yağ

[FONT=verdana,geneva]Hazırlanışı,


  1. [FONT=verdana,geneva]Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra püre haline getirin.
    [*][FONT=verdana,geneva]Soğanları yemeklik doğrayıp az miktarda sıvı yağ ile kavurun.
    [*][FONT=verdana,geneva]Tuzu, baharatları ve patatesi tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.
    [*][FONT=verdana,geneva]Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    [*][FONT=verdana,geneva]Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyıp soğuyan patatese ekleyip iyice yoğurun.
    [*][FONT=verdana,geneva]Elinizle ceviz büyüklüğünde parçarlar koparıp yuvarlaklar yapın.
    [*][FONT=verdana,geneva]Patlıcanları uzunlamasına ince ince kesip kızgın bol yağda kızartın.
    [*][FONT=verdana,geneva]Fazla yağını havlu kağıtla alıp ortalarına patates köftelerini yerleştirin.
    [*][FONT=verdana,geneva]Dolma sarar gibi rulo yapıp üzerine kürdan batırıp borcam tepsiye dizin.
    [*][FONT=verdana,geneva]Domatesi küp şeklinde doğrayıp az miktarda sıvı yağ ile soteleyin.
    [*][FONT=verdana,geneva]Hazırladığınız domates sosunu patlıcanların üzerine boca edin.
    [*][FONT=verdana,geneva]185 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin.
    [*][FONT=verdana,geneva]Sıcak servis yapın.
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
İslim kebabını patatesle yapmışlar çok hoş ya aklıma gelmezdi,bu türünü de deneyeyim,teşekkürler canım:eek:pucuk:

Patlıcanı yağda kızartmıyorum ama ,fırında dilimleyip üzerine fırçayla hafifi yağ sürüp kızartıyorum.

Daha güzel oluyor,hem de sağlıklı
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Harika gözüküyor-hmm

Bende çiğden ince kestiğim patlıcanların arasına kaşar peyniri koyup, fırına veriyorum. O şekilde de süper oluyor, tavsiye ederim. :gulegule:
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Buldum buldum yaşasın oleeeyyy,Şah eklemiş ben de inci ekledi sanıyodum-kop

Aklım ıseviyim arama motoruna,patates,patlıcan,domates yazınca çıktı:kptmya:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst