Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
PATATESLİ AY ÇÖREĞİ
Malzemeler:
250 gr.Eritilmiş Margarin
1Çay bardağı süt
1Yaş maya
1Tatlı kaşığı tuz(tarifte 1yemek kaşığı idi,ben 1tatlı k. koydum yeterli geldi)
1Yemek kaşığı şeker
3Tane yumurta(ikisinin sarısı üzeri için ayrılacak)
Alabildiği kadar un
İçine:
6-7 Haşlanmış patates
1Kuru soğan
Sıvıyağ
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1tatlı kaşığı biber salçası
Yapılışı.
İlk olarak iç harcı hazırlamak için, haşlanan patatesler rendelenir,bir tavaya sıvıyağ alınıp ince kıyılan soğan eklenir biraz sotelenip salça ilave edilir ve rendelenen patatesler baharat tuz eklenip iyice karıştırılıp ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
Hamuru hazırlamak için Süt,maya,şeker beraber eritilip önceden eritilmiş margarin,1yumurta ve 2yumurtanın beyazı eklenir iyice karıştırılıp birbirine yedirilir Alabildiği kadar un ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir.Hamur 4eşit parçaya ayrılır,ayrılan parçalar tepsi büyüklüğünde açılır ve 8parçaya kesilip üçgenler elde edilir geniş taraflarına iç harcından konur verulo yapılıp ay şekli verilir tepsiye dizilir yarım saat mayalanmaya bırakılır,üzerlerine ayrılan yumurta sarıları sürülüp susam yada çörekotu serpilip 200dereceli fırında pişirilir.
Afiyet olsun