Patatesli arpa şehriye pilavı - Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1/2 su bardağı tel şehriye
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 orta boy patates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 tane et bulyon
  • 5 dal taze soğan
  • 1 çorba kaşığı taze nane
  • tuz














































arpa.jpg


Hazırlanması:





  • Küp doğranmış patates ve kuru soğanı sıvıyağda bir kaç dakika kavurun,arpa ve tel şehriyeyi ekleyip kavurmaya devam edin.Şehriyelerin rengi değişmeye başlayınca salça ve doğranmış taze soğanı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
  • Kavrulan şehriyelere et bulyonu da ilave edip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.Kaynadıktan bir kaç dakika sonra kısık ateşte pişirin.
  • Pişen ve ilk sıcaklığı çıkan şehriyeli pilava ince doğranmış taze naneyi de ekleyip servis yapın.
ALINTI
arpa2.jpg
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
bence güzel bir ikili olusturur bu lezzetler
ama denemek lazim
bende bilemiyorum tadini
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst