incitanemtuana
Daimi Üye
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1/2 su bardağı tel şehriye
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 orta boy patates
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 tane et bulyon
- 5 dal taze soğan
- 1 çorba kaşığı taze nane
- tuz
Hazırlanması:
- Küp doğranmış patates ve kuru soğanı sıvıyağda bir kaç dakika kavurun,arpa ve tel şehriyeyi ekleyip kavurmaya devam edin.Şehriyelerin rengi değişmeye başlayınca salça ve doğranmış taze soğanı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
- Kavrulan şehriyelere et bulyonu da ilave edip üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.Kaynadıktan bir kaç dakika sonra kısık ateşte pişirin.
- Pişen ve ilk sıcaklığı çıkan şehriyeli pilava ince doğranmış taze naneyi de ekleyip servis yapın.