Patates yuvalari-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
paty.jpg


Malzemeler;
  • 5-6 adet patates
    [*]2 adet havuç
    [*]1 su bardağı kadar yoğurt
    [*]1-2 yemek kaşığı mayonez
    [*]1-2 dal dereotu
    [*]2 diş sarımsak
    [*]Tuz, karabiber
    [*]Yarım limon
    [*]3 yemek kaşığı zeytinyağ
    [*]2 yemek kaşığı sıvıyağ
    [*]Süslemek için kırmızı pul biber..
Yapılışı;
---- Patatesleri soyun, küp küp doğrayarak yeterli miktarda su ile haşlayın..Patatesleri bu şekilde doğramak, haşlama süresini kısaltır.
---Havuçların üzerini soyarak rendeyeleyin.2 yemek kaşığı sıvıyağda 5-10 dk.yakmadan kavurun.
----Sarımsakları iyice dövün.1 su bardağı yoğurt ve mayonezle iyice karıştırın.
----Haşlanan patateslerin fazla suyunu iyice süzün..Püre aleti ile püre haline getirin.
----Dereotunu ince ince kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağ, tuz, karabiber ve yarım limon suyu ile patates püresine ekleyin. Elinizle iyice harmanlayın, yoğurun.
----Mandalinadan büyük olmayacak şekilde, kenarları yüksek, içlerini hafif basık olacak şekilde şekillendirin, servis tepsisine dizin.
----Kavrulmuş havuçlardan azar azar alarak, patates yuvalarının içine yerleştirin.
----En üste tatlı kaşığı yardımı ile yoğurtlu mayonezli karşımdan yerleştirin. Kırmızı pul biber ile süsleyin.


ALINTI
 

Es_se

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
25.367
Tepki
22.495
Puan
113
Yaş
40
Konum
istanbul
bende senın yemek zevkıne hayranım hep benım tarzım
sımdılık bakmakla yetınıyorum ama yaptıgım her tarıfını yazıcam buraya sgl emegın ıcın -hmm
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
yapipta yorumunu paylasirsan hatta resminide eklersen cok memnun olurum essem
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst