incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler;
- 5-6 adet patates
[*]2 adet havuç
[*]1 su bardağı kadar yoğurt
[*]1-2 yemek kaşığı mayonez
[*]1-2 dal dereotu
[*]2 diş sarımsak
[*]Tuz, karabiber
[*]Yarım limon
[*]3 yemek kaşığı zeytinyağ
[*]2 yemek kaşığı sıvıyağ
[*]Süslemek için kırmızı pul biber..
---- Patatesleri soyun, küp küp doğrayarak yeterli miktarda su ile haşlayın..Patatesleri bu şekilde doğramak, haşlama süresini kısaltır.
---Havuçların üzerini soyarak rendeyeleyin.2 yemek kaşığı sıvıyağda 5-10 dk.yakmadan kavurun.
----Sarımsakları iyice dövün.1 su bardağı yoğurt ve mayonezle iyice karıştırın.
----Haşlanan patateslerin fazla suyunu iyice süzün..Püre aleti ile püre haline getirin.
----Dereotunu ince ince kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağ, tuz, karabiber ve yarım limon suyu ile patates püresine ekleyin. Elinizle iyice harmanlayın, yoğurun.
----Mandalinadan büyük olmayacak şekilde, kenarları yüksek, içlerini hafif basık olacak şekilde şekillendirin, servis tepsisine dizin.
----Kavrulmuş havuçlardan azar azar alarak, patates yuvalarının içine yerleştirin.
----En üste tatlı kaşığı yardımı ile yoğurtlu mayonezli karşımdan yerleştirin. Kırmızı pul biber ile süsleyin.
ALINTI