Patates Köftesi-Bitter

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
65.208
IMG_9623.jpeg

Merhabalar; Tarif @nk83 :lili: Mutfağından Patates Köftesi

Panelenmiş Patates Köftesi

3 tane haşlanmış iri patates
1 adet yumurta
50 gr rende kaşar peyniri
1 avuç maydonoz
Tuz, karabiber, pul biber
Un ve galeta unu

Kızartmak için : Sıvı yağ

Yapılışı

Patatesleri haşladıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin.Tuz pul biber karabiber maydanoz ve kaşar peyniriyle birlikte yoğurun. Patates harcından cevizden biraz büyük toplar yapın. Önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da galeta ununa bulayın. Kızartma tenceresinde sıvı yağını iyice kızdırdıktan sonra patates toplarını kızartın.

........::::::::____::::::::........

Tarifte kaşar yoktu beyaz peynir kullandım, ben unları içine katıp yogurup kızarttım :tatlim:

Ekli dosyalar

• IMG_9611.jpeg
    IMG_9611.jpeg
    834,3 KB · Görüntüleme: 6
  • IMG_9613.jpeg
    IMG_9613.jpeg
    1,2 MB · Görüntüleme: 6
  • IMG_9635.jpeg
    IMG_9635.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 5
OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
65.208
Ha sen pane yapmadın her şeyi yoğurup köfte yaptın ben de diyorum yumurta mı koymuşum içine :D Böyle tadı nasıldı?
Eveet ben içine koydum :krizz: böylede güzeldi oglan yedi yaa bu aralar iştahsız dikkatine çekeceği yiyecekler yapmaya çalışıyorum normalde peynir falan yemiyor yumurta yemiyor bu şekilde bişeyler deniyorum :D ahh ahhh ana olacağdımda bunlarımı yapacağdım diyeee overthink zamanlarım geliyor illa hahahaha

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
84.323
Eveet ben içine koydum :krizz: böylede güzeldi oglan yedi yaa bu aralar iştahsız dikkatine çekeceği yiyecekler yapmaya çalışıyorum normalde peynir falan yemiyor yumurta yemiyor bu şekilde bişeyler deniyorum :D ahh ahhh ana olacağdımda bunlarımı yapacağdım diyeee overthink zamanlarım geliyor illa hahahaha
Afiyet olsun tatlıma :yes: Nasıl yiyorsa öyle yap bakalım bir dönem yemeklerde seçicilik oluyor galiba. Krep pankek falan yiyor mu? Onlarda içine bir şeyler karıştırmaya müsait ürünler

OP
bitter_im

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
65.208
Afiyet olsun tatlıma :yes: Nasıl yiyorsa öyle yap bakalım bir dönem yemeklerde seçicilik oluyor galiba. Krep pankek falan yiyor mu? Onlarda içine bir şeyler karıştırmaya müsait ürünler
Ya işte bu atak dönemleri diş dönemleri iştahsızlık oluyor sanırım birde yeni lezzetler olursa kek pasta tarzı onlara meraklanıyor :)

Pankek pekmezli falan yapıyorum pekmez normal yemiyor, krepte lor, kaşar maydonoz gibi karman çurman yapıyorum :D öyle yiyor

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar