Patates için Büyük Uyarı!

Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
patates-icin-buyuk-uyari--1434911.Jpeg


Harvard Üniversitesi araştırmalarına göre, her gün bir porsiyon kızarmış, fırınlanmış ya da diğer şekillerde pişirilmiş patates yemek, bir bardak şekerli içecekten ya da bir porsiyon kırmızı veya işlenmiş etten daha çok kiloya neden olurken, 20 yılda 7.26 kilo aldırıyor.
Batının beslenmesinde önemli bir yere sahip olan patatesi her ne şekilde pişirilmiş olursa olsun her gün bir porsiyon yemenin, bir bardak şekerli içecekten ya da bir porsiyon kırmızı veya işlenmiş etten daha çok kiloya neden olduğu ve 20 yılda 7.26 kilo aldırdığı bildirildi.


Harvard Üniversitesinden 120 bin’den fazla sağlık uzmanının en az 12 boyunca yürüttükleri ve New England Journal of Medicine’da yayınlanan bir araştırmaya göre, her gün bir porsiyon kızarmış, fırınlanmış ya da diğer şekillerde pişirilmiş patates yemek yılda ortalama 363gr, yirmi yılda ise 7.26 kilo aldırıyor.


PATATES ŞEKERLİ İÇECEKLERDEN DAHA ÇOK KİLO YAPIYOR


Los Angeles Times’ın yansıttığı araştırmada, her ne şekilde pişirilmiş olursa olsun bir porsiyon patatesin, bir bardak şekerli içecekten ya da bir porsiyon kırmızı veya işlenmiş etten daha çok kiloya neden olduğuna dikkat çekiliyor.

Araştırmanın lideri Dr.Dariush Mozaffarian fırınlanmış büyük bir patatesin 278 kalori, kızarmış bir patatesin ise 500 ya da 600 kalori olduğunu belirterek, bunun kolanın verdiği kaloriden bile fazla olduğuna dikkat çekiyor.

"BİR NUMARALI HALK DÜŞMANI: PATATES"

Araştırmada, Amerikanın obeziteye karşı verdiği mücadelede halkın bir numaralı düşmanının kek, soda ya da cheeseburger olmadığı sadece basit bir patates olduğu vurgulanarak, tipik bir Amerikalının yılda 53 kilo patates tükettiği belirtiliyor.
 

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Katılım
7 Nisan 2011
Mesajlar
3.397
Tepki
3.765
Puan
113
Yaş
37
Konum
Eskişehir
fazla kilolarımın sebebi belli oldu.
Çok seviyorum ne yapayım:)
 

pervin86

Daimi Üye
Katılım
12 Nisan 2011
Mesajlar
1.043
Tepki
1.104
Puan
113
Konum
İSTANBUL
ya onun araştırması bunun araştırması derken aç kalıcaz yahu yalan ya yalan ne patatesi ne böreği bünyeyle alakalı sürekli tatlı,çörek, kek yersen kilo alırsın tabi benim ablam 46 kilo 11 yaşında bir oğlu var 27 yaşında ve benim yediğimin 2 katı yiyo kilo alamıyo serum tedavisi görüyo kilo almak için ama işe yaramadı abimde öyle bende tam tersi su içsem yarar evlendikten sonra eşimin ailesine marifetlerimi göstericem diye börek,çörek filan tam 5 kilo aldım patates bahane :)
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst