
Pastane Poğaçası
Nazım Usta'nın kitabından deneyip yaptığım bir poğaçaydı ama eklemek kısmet olmadı. Şu ana kadar yapıp denediğim poğaçalar arasında pastane poğaçasına en benzeyen bu oldu ama ikinci gün üzerini kapatırsanız yumuşayıp normalleşiyor
1/2 paket yumuşamış margarin
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı ılık süt
1/2 paket yaş maya (Ben 1 paket instant maya kullandım)
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için : 1 yumurta sarısı
Yapılışı
Süt maya ve şekeri karıştırıp diğer malzemeleri ekleyin. Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra 30 dakika dinlendirin. Süre dolunca yeniden yoğurup şekil verin. Yumurta sarısı sürüp üzerini çatalla çizdikten sonra 30 dakika tepsi mayası yaptırın ve sürenin sonunda önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.