Pastane Poğaçası

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
pogaamk6.jpg


Malzemeler :

* 3 su b.un
* 30 gr.yaş maya
* 2 çorba k.toz şeker
* 1 tatlı k.tuz
* 2 yumurta
* 1 çay b.süt
* 150 gr. tereyağı
* 1 tatlı k.mahlep
* aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

* beyaz peynir
* maydanoz

Üzeri için:

* çörek otu

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz,1 tatlı kaşığı mahlep ilave edin. Unun ortasına havuz açıp 30 yaşmayayı ilave edin.Mayanın üzerine 1 çay bardağı süt,ılık su ilave edin. İlk önce mayayı eritin.Daha sonra üzerine 1 adet yumurta diğer yumurtanın sadece akını ilave edip karıştırma ya devam edin.Daha sonra havuzun içine yumuşamış olan 150 gr.tereyağı ilave edip karıştırın.Dada sonra unu da karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.

İç harcı için maydanozu ince olarak kesin.Karıştırma kabına beyaz peynir ve maydanozu ilave edip karıştırın. Hamuru toplam 16 adet bezeye bölün.Yuvarlak bezeleri elnizin tersi ile bastırın.Elinizle bastırdığınız bezelerin içine peynirli iç harçtan ilave edin ve uçlarını kapatın.Ayırdığınız yumurta sarısnı poğaçaların üzerine sürün.Yumurtanın üzerine çörek otu serpin. Fırın tepsisini yağlayın.Poğaçaları fırın tepsisine alın.Mayalanması için bir süre bekletin. Önceden ısıtılmş olan 200 derecelik fırında pişirin.

Ben denedim çok güzel oluyor....
 

may71

Üye
Katılım
27 Aralık 2010
Mesajlar
34
Tepki
22
Puan
8
Konum
bursa
sevgili yeşilkivinin tariflerini çok beğeniyorum,hepsini yapmaya çalışıyorum..Bu açma tarifi de muhteşem,pastanelerdekinden farkı yok,muhakkak deneyin derim.
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
yaş maya yerine instant maya (yani toz maya)kullanabilirmiyiz..ben yaş maya almıyorum çabuk bozuluyo ondan..:acep:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst