incitanemtuana
Daimi Üye
10 dakikada kolayca pasta kreması yapalım
Pastane vitrinlerinde hayranlıkla izlediğimiz görkemli pastaları hazırlamak sanıldığı kadar zor değil. Önemli olan en can alıcı püf noktayı yakalamak. Yani pasta kremasını kıvamında hazırlamak...
Pasta kreması
KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:
1 litre krema için
# 3.5 su bardağı süt
# Yarım limon kabuğu rendesi
# 8 yumurta sarısı
# 2.5 çay bardağı tozşeker
# 1 çay bardağı patates nişastası
# 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
* Sütü tencereye alın. Limon kabuğu rendesini ilave edip kaynatın. Ateşten alıp süzün ve soğumaya bırakın.
* Yumurta sarıları ile tozşekeri büyük bir cam kaseye alın. Köpük köpük olup kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Nişastayı azar azar ekleyip topaksız bir karışım oluncaya dek çırpmaya devam edin. Soğuk sütü azar azar dökerek ilave edip iyice karıştırın.
* Hazırladığınız karışımı tencereye döküp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema kıvamında pişirin. Vanilyayı ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşten alıp yüzeyinin kabuklanmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın
ALINTI
Pastane vitrinlerinde hayranlıkla izlediğimiz görkemli pastaları hazırlamak sanıldığı kadar zor değil. Önemli olan en can alıcı püf noktayı yakalamak. Yani pasta kremasını kıvamında hazırlamak...
Pasta kreması
KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk
Malzemeler:
1 litre krema için
# 3.5 su bardağı süt
# Yarım limon kabuğu rendesi
# 8 yumurta sarısı
# 2.5 çay bardağı tozşeker
# 1 çay bardağı patates nişastası
# 1 paket vanilya
Hazırlanışı:
* Sütü tencereye alın. Limon kabuğu rendesini ilave edip kaynatın. Ateşten alıp süzün ve soğumaya bırakın.
* Yumurta sarıları ile tozşekeri büyük bir cam kaseye alın. Köpük köpük olup kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Nişastayı azar azar ekleyip topaksız bir karışım oluncaya dek çırpmaya devam edin. Soğuk sütü azar azar dökerek ilave edip iyice karıştırın.
* Hazırladığınız karışımı tencereye döküp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema kıvamında pişirin. Vanilyayı ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşten alıp yüzeyinin kabuklanmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın
ALINTI