Pasta Krema Tarifleri

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
10 dakikada kolayca pasta kreması yapalım

Pastane vitrinlerinde hayranlıkla izlediğimiz görkemli pastaları hazırlamak sanıldığı kadar zor değil. Önemli olan en can alıcı püf noktayı yakalamak. Yani pasta kremasını kıvamında hazırlamak...


Pasta kreması
KAÇ KİŞİLİK:
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk
PİŞME SÜRESİ: 10 dk

Malzemeler:
1 litre krema için
# 3.5 su bardağı süt
# Yarım limon kabuğu rendesi
# 8 yumurta sarısı
# 2.5 çay bardağı tozşeker
# 1 çay bardağı patates nişastası
# 1 paket vanilya

Hazırlanışı:
* Sütü tencereye alın. Limon kabuğu rendesini ilave edip kaynatın. Ateşten alıp süzün ve soğumaya bırakın.

* Yumurta sarıları ile tozşekeri büyük bir cam kaseye alın. Köpük köpük olup kabarıncaya kadar mikserle çırpın. Nişastayı azar azar ekleyip topaksız bir karışım oluncaya dek çırpmaya devam edin. Soğuk sütü azar azar dökerek ilave edip iyice karıştırın.

* Hazırladığınız karışımı tencereye döküp kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu bir krema kıvamında pişirin. Vanilyayı ekleyip bir taşım kaynatın. Ateşten alıp yüzeyinin kabuklanmaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
PASTA KREMASI

Malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 6 yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/3 su bardağı mısır nişastası, elenmiş
  • 1 1/2 çay kaşığı vanilya özütü*
  • 3 1/2 çorba kaşığı tereyağı, ufak parçalara bölünmüş ve oda sıcaklığında
*Vanilya özütü vanilinle aynı şey değildir. Eğer yoksa yerine altta sütü ısıtırken içine ortadan bölüp tohumlarını sıyırdığınız bir vanilya çubuğu da atabilirsiniz (daha sonradan bir kevgirden geçirip öyle kullanabilirsiniz sütü.)
Yapılışı
  1. Ufak bir tencerede sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
  2. Orta boy başka bir tencerede (ateşin üzerinde değil) yumurta sarılarını, şekeri ve mısır nişastasını çırpın. Hızlıca çırpmaya devam ederken azar azar kaynar sütün 1/4 su bardaklık kısmını ekleyin (bir defada eklemeyin ve çırpmayı bırakmayın yoksa yumurta sarıları sütün ısısından pişip topak topak olacaktır). Yine çırpmaya devam ederek sütün geri kalanını ekleyin. Orta boy ateşin üzerine alarak hiç durmadan ve güçlü bir şekilde kaynama noktasına gelene kadar çırpmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 dakika daha çırpıp ateşten alın.
  3. Vanilya özütünü ekleyin ve tekrar karışana kadar çırpın.
  4. 5 dakika bekletip ılınmasını sağlayın. Ardından tereyağı parçalarını yavaş yavaş ekleyip tamamı eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  5. Eğer kremayı hemen kullanacaksanız buz ve su dolu bir kaba oturtup arada sırada çırparak soğutabilirsiniz. Daha sonra kullanmak üzere hazırlıyorsanız da bir kaba aktarıp üzerine streç film kapayarak (tepesini kremaya bastırın ki arada hava kalmasın böylelikle kremanın tepesi de kurumayacaktır) buzdolabına koyun.
  6. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır
ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
VANİLYALI PASTACI KREMASI

Malzemeler
  • 3 Su Bardağı (600 ml.) Süt
  • 2 Çay Bardağı Toz Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 1 Paket Vanilya
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
  • Vanilya hariç tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
KAKAOLU PASTACI KREMASI

Malzemeler

  • 3 Su Bardağı Süt
  • 2 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Yemek Kaşığı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
Yapılışı
  • Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın
ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
BİTTER ÇİKOLATALI PASTACI KREMASI

Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 1 Yemek Kaşığı Kakao
  • 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 200 Gr. Bitter (Kuvertür) Çikolata
Yapılışı

  • Çikolata hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Çikolatayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak, çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
BEYAZ ÇİKOLATALI PASTACI KREMASI

Malzemeler

  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 150 Gr. Beyaz (Kuvertür) Çikolata
Yapılışı

  • Çikolata hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Çikolatayı ekleyin ve hızlıca karıştırarak, çikolatanın iyice erimesini sağlayın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
Servis Önerileri;
  • Yukarıdaki kremaları, pastaların ara katlarında kullanabilir, profiterol yada ekler pastaların içini doldurabilir, meyve jöleli tatlılarda muhallebi olarak kullanabilirsiniz.
  • Kaselerin dibine bisküvi, kek vs. koyarak üzerine bu kremaları ılık iken döküp, ev yapımı nefis pudingler hazırlayabilirsiniz.
  • Kremaların içine portakal kabuğu yada limon kabuğu rendeleyebilirsiniz, özellikle meyveli pastalarda sade kremanın içinde limon kabuğu rendesi, çikolatalı fıstıklı pastalarda, çikolatalı kremanın içinde portakal kabuğu rendesi nefis oluyor.
ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
TİRAMİSU KREMASI
Malzemeler
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 2 Çay Bardağı Şeker
  • 1 Çay Bardağı Un
  • 2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 1 Paket Vanilya
  • 1 Paket Labne Peyniri
Yapılışı
  • Vanilya ve labne peyniri hariç, tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Labne peynirini ve vanilyayı ekleyin, çırpma teli ile iyice özleşinceye kadar çırpın. Soğumasını beklemeden, yarısını pastanın ara katına ekleyin ve diğer yarısı ile üstünü kaplayın. Kakao serpmeden önce ılınmasını bekleyin.
  • Bu kremada labne yerine, eğer bulabilirseniz mascarpone peyniri kullanın. İnanılmaz lezzetli oluyor. Hatta hazır kek yada pandispanya yerine kedi dili bisküvi kullanırsanız, yüzde yüz orjinal bir İtalyan tiramisu yapmış olursunuz.
ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
KREM ŞANTİLİ PASTACI KREMALARI
Yöntem 1;
  • Yukarıda belirtilen kremalardan; vanilyalı veya kakaolu pastacı kremasını hazırlayıp ılınmasını bekleyin.
  • Ayrı bir yerde bir paket krem şantiyi paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın. (vanilyalı pastacı kremasında beyaz krem şanti, kakaolu pastacı kremasında ise kakaolu yada beyaz krem şanti kullanabilirsiniz)
  • Kremanın içine katıp, mikserle 3-4 dk. çırparak özleşmesini sağlayın.
  • Bu kremalar, krem şanti eklemesi ile, daha ince kıvamlı ve çok yumuşak oluyor.
Yöntem 2;
  • Yukarıda belirtilen kremalardan; vanilyalı veya kakaolu pastacı kremasını hazırlayıp ılınmasını bekleyin.
  • Krem şantiyi, toz halinde, kremanın içine katıp, mikserle 3-4 dk. çırparak özleşmesini sağlayın.
  • Bu kremalara, krem şanti ekleyince, kıvamı çok değişmiyor ama lezzet veriyor.
Yöntem 3;
  • Bir paket krem şantiyi, paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın.
  • 150 gr. bitter çikolatayı eritin ve ılıtın.
  • Krem şantiye ekleyin ve mikserle 1-2 dk. özleşinceye kadar çırpın.
  • Bu krema, diğer pastacı kremaları gibi muhallebi kıvamında değil, Dr.Oetker pasta kreması gibi, mus kıvamında oluyor.
ALINTI
 

LiLi

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2010
Mesajlar
9.394
Tepki
12.556
Puan
113
Konum
♥ Kızının Yanından ♥
Güzel tarifler ama yumurta sayısı oldukça fazla olanlar da var aralarında, bunlar için profesyonel karıştırıcılar lazımdır sanırım.Edinmek lazım süper olur. :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst