Paris’te Türk sineması

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Paris’te Türk sineması


11. Paris Türkiye Filmleri Festivali, 5-13 Nisan tarihlerinde düzenlenecek.


paris_2116843441533d61e23a91f.jpg




11. Türkiye Filmleri Festivali, 5-13 Nisan tarihlerinde Fransa'da 1968 kuşağı sinemacılarının buluşma mekanı olarak bilinen ''Quartier Latin'' mahallesindeki tarihi ''Les Trois Luxembourg'' sinemasında gerçekleşecek.

Türkiyeli Yurttaşlar Meclisi (ACCORT), Strasbourg'daki Odyssée Sineması ve Fransız Yönetmenleri Derneği (SFR) ile ortaklaşa düzenlenen festivale, Belediyesi destek veriyor.

Bu yılki festivalde, Tayfun Pirselimoğlu'nun "Ben O Değilim", Mahmut Fazıl Coşkun "Yozgat Blues", Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu "Gözümün Nûru" ve Onur Ünlü'nün "Sen Aydınlatırsın Geceyi" filmleri ilk kez Parisli sinemaseverlerle buluşacak. Lusin Dink'in "Saroyanland", Batu Akyol'un "Türkiye'de Caz" ve Can Candan'ın "Benim Çocuğum" isimli belgesel filmleri yine kapsamında izleyicilerle buluşacak.
Haberin devamı ↓reklam

Festivalde ayrıca Atalay Tasdiken'in "Meryem", Tolga Örnek'in "Senin Hikayen", Erhan Kozan'ın "Halam Geldi", Serdar Akar'ın "Behzat Ç. Ankara Yanıyor" filmleriyle, Fransız sanatçı Clarisse Hahn'ın uluslararası başarı kazanan belgeseli "Kurdish Lover" gösterilecek filmler arasında yer alıyor.

Yine kapsamında, Montrouge Sineması'nda yönetmen Fatih Akın'ın "Polluting Paradise" ve "Crossing the Bridge" isimli belgeselleri gösterilecek.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst