Panna Cotta
Malzemeler: (4 kişilik)
150 ml sıvı krema
350 ml süt (ben %1.5 yağlı süt kullandım)
50 gr toz şeker
1 paket bourbon vanilya aroması (ya da 1 paket gourmet vanilya)
1 paket agar agar (ya da toz jelatin)
Yapılışı:
Süt, krema, toz şeker ve agar agarı bir tencereye alın. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Karışım yavaş kaynamalı çok fokurdamamalı. Kaynamaya başladıktan sonra vanilya aromasını da ekleyin. 3 dk. daha pişirin. Ocaktan alın. Soğuk su ile ıslattığınız kaplara eşit miktarda bölüştürün. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına koyun. En az 3 saat dinlendirin. Ertesi gün servis yaparsanız daha da güzel oluyor. Üzerine istediğiniz meyvelerden bir sos ile süsleyerek servis yapın.
Not: Panno cottayı kaptan çıkarmak için kabın kenarından bıçakla geçin. Böylece panna cotta kolayca çıkacaktır.
Kaynak :mutfakcanavari