Panna Cotta Tarifi

bitter_im

Admin
Admin
Genel Yönetici
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
64.644
Tepki
53.685
Puan
113
Yaş
32
Konum
kocaeli
4.jpg


Panna Cotta Tarifi

Panna cotta hafif bir İtalyan tatlısı. Hafif lezzetinin yanı sıra fazlasıyla çeşitlendirilebilir olması da bu tatlının tercih sebebi.

Malzemeler:

400 gr. krema
6 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı toz jelatin
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
Mevsim meyveleri veya çikolatalı sos

Hazırlanışı

Sütün içerisine jelatin ile nişastayı ilave edin ve karıştırın.
Küçük bir tencerenin içerisine kremanın tamamını boşaltın, şekeri ilave edin, karıştırın ve kısık ateşte kaynatın.
Jelatin ve nişasta karıştırılmış sütü yavaş yavaş ilave edin, muhallebi gibi pişirin.
Su ile ıslatılmış kalıplara yerleştirin, buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Kalıbı ters çevirip bir tabağa yerleştirin.
İstediğiniz meyveler eşliğinde servis edebilirsiniz.​
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst