Paneli İçli Köfte-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler

  • 250 gr kıyma
    [*]1 soğan
    [*]1 su bardağı ceviz, parçalara ayrılmış
    [*]1 su bardağı ince bulgur
    [*]1 çorba kaşığı salça
    [*]3 yufka
    [*]1 tutam maydanoz
    [*]tuz, karabiber, pul biber, kimyon
Sütlü karışım için;
  • 1 yumurta
    [*]1 çay bardağı süt
Kızartmak için de galeta un

Yapılışı
Tavaya azıcık sıvıyağı döküp, kıyma ile soğanı kavurup soğumaya bırakın.
Bulguru sıcak su ile ıslatıp, 5 dakika kadar bekletip süzün. Bulgur ile kıymayı birbirine katın.
Cevizi, salçayı, maydanozu, tuzu ve diğer tüm baharatları kıymalı karışıma ekleyip karıştırın.
Yufkaları 8 parçaya bölün, bu da demek oluyor ki 24 parça köfteniz olacak.
Hazırladığınız harcı, aynen sigara böreği yapar gibi, hamurunuzun üzerine yayın, 2 parmak kalığında yakın ölçüde koyun, harcın bol olması lezzetini daha da artırıyor. Ben de kimseye haksızlık olmasın hastalığı olduğu için, size biraz delice gelecek ama ben kıymalı harcı 24 eşit parçaya böldüm :)) şeyyy siz zorunlu değilsiniz tabii :) dedim ya bu bendeki hastalık, ya da herkes herşeyden eşit faydalansın duygusu da diyebiliriz, her neyse konumuzdan uzaklaşmayalım lütfen !
Köftelerinizin sarma işlemi bittikten sonra, süt ve yumurtayı çırpın. Köfteleri önce sütlü karışıma sonra galeta ununa bulayıp bol yağda kızartın.
İşte bu kadar basit ama çok lezzetli.




Afiyet olsun !

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst