Aşk Sancısı
Daimi Üye

Pancarlı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağıhaşlanmış pancar
- 3 adetyumurta
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1 paketkabartma tozu
- 2 su bardağıun
- 3/4 su bardağısıvı yağ
- 1/4 su bardağısüt
Üzeri İçin:- 1 pakettoz krem şanti
- 1 çay bardağı soğuk süt
Pancarlı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fırını 165 dereceye ayarlayın.
- Pancarı haşlayın ve blender yardımıyla püre kıvamına getirin.
- Yumurta ve şekeri iyice çırparak kabartın.
- Un ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
- Çırparak kabarttığınız yumurtalı karışma 3 seferde unlu karışımı ekleyin.
- En son püre kıvamındaki pancarları ekleyin ve spatula yardımıyla karıştırın.
- 28 cm'lik ısıya dayanıklı cam kabınızı yağlayın ve unlayın.
- Kalıbınıza kek harcını dökün ve 30-35 dakika pişirin. 30. dakikada kürdan vasıtasıyla pişip pişmediğini kontrol edin ve fırından alın.
- İyice soğutun.
- Toz krem şantiyi soğuk sütle çırparak kabartın.
- Kekinizi fırından çıkartın ve porsiyonlayın. Kalıbın kenarlarından çıkan kek parçalarını blenderdan geçirerek kırıntı kıvamına getirin. Kekin üzerini krem şantiyle ve kek kırıntılarıyla süsleyin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Dilerseniz çileklerle süsleyerek kekinizin rengini güçlendirebilirsiniz.