Pancar, kansızlığa karşı yardımcınız!

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.293
Tepki
83.530
Puan
113
Konum
İstanbul
fft16_mf1556645.Jpeg


Pancar, kansızlığa karşı yardımcınız!

Sağlığı her yönüyle olumlu etkileyen pancar bol miktarda karbonhidrat, çok az protein ve yağ içerir. Pancar ne kadar taze ise tadı o kadar iyi olur ve çabuk pişer.

Pancar suyu en faydalı sebze sularından biridir. Sodyum, potasyum, fosfor, kalsiyum, sülfür, demir, bakır, B1,B2, ve C vitaminleri açısından zengin olan pancar suyu kolay sindirilebilen karbonhidratlar içerir. Ancak kalori miktarı çok azdır.

Pancar, boşaltım sistemi organlarının sağlığı için çok önemlidir. Besinlerin emilimini arttırdığı için hazımsızlığın da düşmanıdır.

Anemi hastalarına pancar önerilmesinin sebebi içerisindeki maddelerin kan yapıcı özelliğindendir. Yüksek miktarda demir içerdiği için kırmızı kan hücrelerini harekete geçirir, vücudun oksijen seviyesini arttırır ve dolayısıyla anemi hastalarına faydalı gelen bir sebzedir.

Pancarın içerisinde barındırdığı su biraz sirke ile karıştırılarak kafaya sürüldüğünde kepeğe iyi geldiği bilinmektedir. Her gece parmak uçlarıyla uygulanan masaj sonrasında kepek sorununa çözüm olduğu bilinmektedir.

Milliyet
 

ebrulii

Daimi Üye
Katılım
13 Haziran 2011
Mesajlar
3.455
Tepki
3.710
Puan
113
Yaş
34
Konum
SOMA'da Yaşıyorum
ben kansızım ve inanın hiç basite alınacak birşey değil pancar iyi geliyor üzüm iyi geliyor pekmez iyi geliyor ama bende hiçbirini sevmiyorum ki yaa :dertli::dertli:
teşekkürler canm :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst