incitanemtuana
Daimi Üye
gecenlerde star tv de soframiz programinda görmüstüm fakat ya sudemle ilgilendim yada uykuma yenik düstüm tam hatirlamiyorum ama sonuna kadar tarifi alamamistim
saolun mutfak perilicemiz nk nin topiginde tarif tam anlamiyla oldugu icin
bu aksamki menümde denedim ve sonuc kessinlikle tavsiye ederim canlarim
OSMANLI ISPANAKLI BÖREGI
Malzemeler:
2 bağ ıspanak,
6 adet yufka,
6 adet yumurta,
250 gr. margarin,
1 su bardağı süt,
1 bardak su,
karabiber, pul biber, çörek otu
Yapılışı: Yufkaların daha yumuşak olması için; 250 gr. margarin eritilir. 1 su bardağı süt ve 1 bardak suyla karıştırılır. Ispanakların sadece yaprak kısımları elde bölünerek orta büyüklükte parçalara ayrılır. (Bu şekilde vitamini kaybolmayacaktır.) Kare şeklindeki büyük fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilir. Üzerine bir tane yufka serilir. İkinci yufkanın yarısı hazırlanan karışıma batırıldıktan sonra ilk yufkanın üzerine yerleştirilir. İki kat yufka aynı şekilde yağlı karışıma batırılarak üst üste tepsiye dizilir. Üç kat yufka tepsiye serildikten sonra ıspanak yaprakları çiğ olarak üzerine yerleştirilir. Ispanakların üzerine kesme payı bırakarak 6 tane yumurta kırılır. Yumurtaların bütün olarak kalması gerekmektedir. Yumurtaların her birinin üzerine karabiber serpilir. Tuz ve pul biber de tüm malzemelerin üzerine gelecek şekilde serpildikten sonra diğer yufkalarla üzeri kapatılır. Yufkalar yine yağlı karışıma batırılmalıdır. Son yufka da yerleştirildikten sonra tepsinin kenarından sarkan yufkayla üzeri kapatılır. Artan yağlı karışım üzerine sürüldükten sonra çörek otu serpilir. (Bu şekilde buzdolabında 1 saat kadar bekletmek böreğin daha güzel kızarmasını sağlayacaktır.) Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık yarım saat üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Yumurtaların ortada kalmasına dikkat edilerek kare şeklinde kesilir. Böreğimiz servise hazırdır.
AFIYET BAL SEKER OLSUN
saolun mutfak perilicemiz nk nin topiginde tarif tam anlamiyla oldugu icin
bu aksamki menümde denedim ve sonuc kessinlikle tavsiye ederim canlarim
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
OSMANLI ISPANAKLI BÖREGI
Malzemeler:
2 bağ ıspanak,
6 adet yufka,
6 adet yumurta,
250 gr. margarin,
1 su bardağı süt,
1 bardak su,
karabiber, pul biber, çörek otu
Yapılışı: Yufkaların daha yumuşak olması için; 250 gr. margarin eritilir. 1 su bardağı süt ve 1 bardak suyla karıştırılır. Ispanakların sadece yaprak kısımları elde bölünerek orta büyüklükte parçalara ayrılır. (Bu şekilde vitamini kaybolmayacaktır.) Kare şeklindeki büyük fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirilir. Üzerine bir tane yufka serilir. İkinci yufkanın yarısı hazırlanan karışıma batırıldıktan sonra ilk yufkanın üzerine yerleştirilir. İki kat yufka aynı şekilde yağlı karışıma batırılarak üst üste tepsiye dizilir. Üç kat yufka tepsiye serildikten sonra ıspanak yaprakları çiğ olarak üzerine yerleştirilir. Ispanakların üzerine kesme payı bırakarak 6 tane yumurta kırılır. Yumurtaların bütün olarak kalması gerekmektedir. Yumurtaların her birinin üzerine karabiber serpilir. Tuz ve pul biber de tüm malzemelerin üzerine gelecek şekilde serpildikten sonra diğer yufkalarla üzeri kapatılır. Yufkalar yine yağlı karışıma batırılmalıdır. Son yufka da yerleştirildikten sonra tepsinin kenarından sarkan yufkayla üzeri kapatılır. Artan yağlı karışım üzerine sürüldükten sonra çörek otu serpilir. (Bu şekilde buzdolabında 1 saat kadar bekletmek böreğin daha güzel kızarmasını sağlayacaktır.) Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede yaklaşık yarım saat üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Yumurtaların ortada kalmasına dikkat edilerek kare şeklinde kesilir. Böreğimiz servise hazırdır.
AFIYET BAL SEKER OLSUN