Oruk Kebabı
1 kilo kıyma (kuzu-dana karışık)
1 çay bardağı ince bulgur
Yeteri kadar sıcak su
1 soğan
2 sarımsak
2 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet kırmızı biber
Tuz,kimyon,pulbiber
Servis için :Közlenmiş domates ve biber ,tırnak pide
Yapılışı
Bulguru üzerine çıkacak kadar suyla beraber çekmesi için 10 dakika bekletin.Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.Kırmızıbiberi robottan geçirin. Bulgurun üzerine kıyma,soğansuyu,dövülmüş sarımsak,salça,çekilmiş kırmızıbiber,tuz ve baharatını ekleyip iyice yoğurun.Harçtan mandalina kadar kopartıp tahta şişlere geçirin.Yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın ya da ızgarada pişirin.Tırnak pide ,domates ve biberle birlikte sıcak servis yapın...
Alıntıdır...