Orjinal Kavala Kurabiyesi
Malzemeler
1,5 su br toz badem (165 gr)
3 su bardağından 2 parmak eksik elenmiş un
1 su br + 3 yemek kş pudra şekeri (tartınız varsa 180 gr tartılacak)
130 gr tuzsuz tereyağı (oda ısısında)
7-8 damla Vanilya Aroması
1 yumurta
1 tatlı kş Kabartma Tozu
1 çay br bütün badem (tuzsuz)
Hazırlanışı
Un ve toz bademi teflon tavada hafif kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavurun.
Ayrı bir kapta pudra şekerinin 1/3 ünü , tereyağı, vanilya esansı,yumurta ve kabartma tozunu çırpın.
Kavrulan badem-un karışımı oda sıcaklığına geldiğinde çırptığınız karışıma ekleyip yoğurun. (çok cıvık olursa un ekleyin) Bütün bademleri ekleyip yoğurun.
Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın.Ay şekilli kalıpla kesin. yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıktıktan 5 dk sonra kalan pudra şekerini bol bol üzerine serpin.
*Fırın ayarlarıyla ilgili hep söylüyorum herkesin fırını farklıdır. Bana 200 derece denen tarifi benim 150 de pişirdiğim de oluyor. Herkes kendi ayarını bilir zaten sıkça da kontrol ettikten sonra problem olmaz umarım
Malzemeler
1,5 su br toz badem (165 gr)
3 su bardağından 2 parmak eksik elenmiş un
1 su br + 3 yemek kş pudra şekeri (tartınız varsa 180 gr tartılacak)
130 gr tuzsuz tereyağı (oda ısısında)
7-8 damla Vanilya Aroması
1 yumurta
1 tatlı kş Kabartma Tozu
1 çay br bütün badem (tuzsuz)
Hazırlanışı
Un ve toz bademi teflon tavada hafif kokusu çıkıp rengi dönene kadar kavurun.
Ayrı bir kapta pudra şekerinin 1/3 ünü , tereyağı, vanilya esansı,yumurta ve kabartma tozunu çırpın.
Kavrulan badem-un karışımı oda sıcaklığına geldiğinde çırptığınız karışıma ekleyip yoğurun. (çok cıvık olursa un ekleyin) Bütün bademleri ekleyip yoğurun.
Hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açın.Ay şekilli kalıpla kesin. yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıktıktan 5 dk sonra kalan pudra şekerini bol bol üzerine serpin.
*Fırın ayarlarıyla ilgili hep söylüyorum herkesin fırını farklıdır. Bana 200 derece denen tarifi benim 150 de pişirdiğim de oluyor. Herkes kendi ayarını bilir zaten sıkça da kontrol ettikten sonra problem olmaz umarım
Kaynak: mutfaktayiz