her şeye yer buldum poşetlerime bir türlü yer bulamadım ,poşetlik kullanmamak için direndim ama arıtk bende bir poşetlik öreceğim
bu modelini biraz daha farklısını görmüştüm hem dehe kolaydı :ayna:
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Evde biriken poşetleri koymak için örgüden böyle bir poşetlik ördüm.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bunun için bize gerekli olan 2 yumak kartopu kalın yün,1 yumak
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]sakallı ip,yapıştırmak için kaş göz,4 numara şiş.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]100 ilmekle atarak örgüye başlıyoruz.2 sıra haroşa ördükten sonra 3 .sırada
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] delikler koymamız gerekir ki buralara ponponun ipi gelsin.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Delik yapmak için şişin üzerine bir ilmek atıp bir sonraki ilmekte ikisini
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]bir alıyoruz.Deliklerin sıklığı size kalmış.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Deliklerin olduğu sırayı bitirdikten sonra 4 sıra krem rengi iple
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]haroşa örüyoruz ve 3 sıra sakallı iple haroşa örüyoruz.4 sıra krem
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]rengi ip 3 sıra sakallı iple 9 veya 10 çizgi oluncaya kadar örgümüzü
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]bu şekilde götürüyoruz.En son sakallı ipimizi ördükten sonra hiçbir
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]eksiltme yapmadan 2 tane düz 2 tane düz örerek lastik yapıyoruz.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bu kısım kafası olacaktır.Lastik ördüğümüz için bu kısım kendiliğinden
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]daralacaktır zaten.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]İstenilen uzunluğa geldiğimiz zaman son sırada yine delikler olacak
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]şekilde örgümüzü örüyoruz.Bu sıradan sonrada 3 sıra sakallı iple
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]haroşa örerek örgümüzü kesiyoruz.Açık örgüyü yanlarından dikiyoruz
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ve torba haline getiriyoruz.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Üzerine kaş göz yapıştırıyoruz.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ponpon yaparak alttaki deliği büzerek ponponu bağlıyoruz.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Üstteki deliğe de daha küçük ponpon yaparak kafa kısmını
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]bitiriyoruz.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Böylelikle poşetliğimiz kullanıma hazır durumda.''' C)ALINTI.......