Okulda süt zehirledi

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Okulda süt zehirledi

Diyarbakır’da 50 öğrenci zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

attachment.php


Yurt genelinde bugün başlatılan "okul sütü projesi" kapsamında Diyarbakır'da bir okulda dağıtılan sütler iddiaya göre 50'ye yakın öğrencinin zehirlenmesine neden oldu.

Zehirlenme olayının yaşandığı Hürriyet İlköğretim Okulu’na çok sayıda ambulans sevk edildi.


Öğrenciler, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise, Diyarbakır’da dağıtılan sütten bazı öğrencilerin zehirlendiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise “Sütü daha bugün dağıttık” diye konuştu.

OKULLARDA SÜT DAĞITIMI BAŞLADI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü "Okul Sütü Akıl Küpü" projesi kapsamında öğrencileri süt dağıtımı bugün başladı. Adana'da Öğretmen Ayfer Doğruol İlköğretim Okulu'nda eğitim gören ana sınıfı, ilköğretim 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıf öğrencileri okula gelip Andımızı okuduktan sonra dağıtılan sütleri içti.

Okul yönetimi, bakanlığın talimatıyla öğrencilerde süt alerjisi olup olmadığını belirlemek için velilere bir evrak gönderdi. Alerjisi olan çocuklar tespit edilerek, bu tespit doğrultusunda çocuklara süt dağıtımı yapıldı.

200 mililitrelik kutularda verilen sütleri içen öğrenciler, "Süt dağıtımı yaptıran Başbakan ve bakanlara teşekkür ederiz. Sağlımız için süt içmemiz çok iyi oldu. Hem kemiklerimizin gelişmesine hem de kafamızın daha iyi çalışmasına faydalı olacak" dediler.

Torununu okula getiren 71 yaşındaki Zinnet Gökçe, sütün faydalarının saymakla bitmeyeceğini anlatarak, "Bu sütü bulan vardı, bulamayan vardı, devletin bedava dağıtılması onlar için çok iyi oldu" diye konuştu.

Okul Müdürü Bahri Bahadır ise, 3 bakanlığın koordinasyonunda süt dağıtımının bugün başladığını hatırlatarak, "Bundan sonra haftanın 5 günü ders başlamadan önce anasınıfı ve 5. sınıfa kadar süt dağıtacağız. Önce çocukların ailelerinden alerjileri olup olmadığını öğrendik, bugün de dağıtıma başladık. Daha sağlıklı bir nesil için sütün önemi çok büyük" dedi.

İHA
 

Ekli dosyalar

  • sut.jpg
    sut.jpg
    16,3 KB · Görüntüleme: 49

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Ben çocuklarıma yaptığım her alışverişde aldığımız ürünlerin mutlaka son kullnama tarihine bakmamız gerek diye öğretmişimdir daha dün yine söyledim okulda verilecek olan sütlerin son kullanma tarihini mutlaka kontrol edin öyle için dedim Diyarbakır'daki çocuklar için üzüldüm inşallah birşeyleri yoktur bu hberi okudukdan sonra gelde güvenip içmelerini iste şimdi:sok
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ben 1.sınıftayken okulda fındık süt falan dağıtılırdı ben sütü bozuk olur diye içmezdim o yaştan belliymiş pimpirikli olacağım :hihi:

Güzel düşünülmüş ama bu tarz şeylere dikkat etmeleri gerekir yazık 50 çocuk hastanelik olmuş...
 

_ozibuuu_

Daimi Üye
Katılım
25 Ocak 2012
Mesajlar
364
Tepki
265
Puan
63
Yaş
40
Konum
sakarya
arkadaşlar ben devletin bu projede bir eksikliği olacağı konusunda sanki bu durumu sezmiş gibiydim ki, 2 gün önce kızımın okulu eve kağıt yolladı içimden hiç gelmeyerek de olsa kağıdı içeblir onay veriyorum şeklinde okula gönderdim ...
ama durum bu maalesef ki .. az önce öğretmeni ardım ve o kağıdın iptalini gerçekleştirdim ..
sütün son kullanma talimatı uygun diyelim ya SAKLANMA KOŞULU ne durumda MUAMMAAA ...

üstelik devlet illede benim çocuğuma süt verme sorumluluğunu nasıl hissetti kendinde onuda anlayamıyorum .. devlet yetkilileri !!!! çocuklara süt vereceğinize ailelerine süt parası verin ki onlar evletcıklarına alsınlar sütlerine gereksiz mi gereksiz bir proje ..... bu olayıda esefle kınıyorum ... bir şeyi doğru yapamaz mı bu memlette kimse yaaaaa ....
 
OP
sadiye

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Aslinda güzel düsünülmüs ama böyle seyler ihmale gelmez.
Keske daha dikkatli olunsa, sonucta cocuklari güvenip emanet ediyoruz.
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
sadece diyarbakırda değil türkiyenin bir çok ilindede zehirlenenler oldu bizede dün okuldan onay kağıdı verildi bugün teslim edicez ve süt içmesini istemiyorumu işaretlicem bu kadarda olmazki bir de gaz hazımsızlık yada psikolojik demiyorlarmı pes doğrusu benim oğlum anasınıfı birde devletten bedava süt eksik olsun
 

-Gizem-

Daimi Üye
Katılım
3 Mayıs 2012
Mesajlar
995
Tepki
561
Puan
93
Konum
Ankara
Aynısı başıma gelmişti 1.sınıftayken hiç unutmam. Tarihi geçmiş süt içmiştik sayelerinde olmaz olsaydı zehirlendiğimizle kaldık. :eek:lmaz::eek:lmaz:

Çikolata en güzelini yapmışsınız, tebrikler.

Bir şey yapıyorsunuz bari düzgün yapın! Çok sinirlendim ya.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bugün de öğrenciler zehirlendi!


473020120418124346810.jpg


İlköğretim okullarında başlatılan süt dağıtımına bugün de devam edildi. Birçok ilde süt içen öğrenciler zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Dün tüm illerde öğrencilere dağıtılan sütler bazı öğrencileri zehirlemiş proje tüm kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. Şanlıurfa Valiliği zehirlenme vakalarına açıklık getirdi.

Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada Okul Sütü Akıl Küpü projesi kapsamında Türkiye genelinde dağıtılan sütler dün Şanlıurfa’da da dağıtıldığı belirtildi.açıklamanın devamında ise ‘’Türkiye genelinde okullarda dağıtılan “Okul Sütü Akıl Küpü” Projesi kapsamında ilimizde de dağıtımlar devam etmektedir.

Bugün ilimizde dağıtımı yapılan sütlerden içen 29 öğrencimiz çeşitli şikâyetlerle başvurdukları hastanelerde gözlem altına alınmışlardır. Bu saat itibariyle il genelindeki hastanelerimizde gözlem altında bulunan herhangi bir öğrencimiz bulunmamaktadır.

Hastanelerimize başvuran öğrencilerin içtiği sütlerden numuneler alınmış olup laboratuar incelemeleri yapılmak üzere ilgili kurumlara gönderilmiştir.’’ İfadelerine yer verildi.

KÜTAHYA

Kütahya'da eğitim gördükleri okulda dağıtılan sütü içen 19 çocuk, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Kütahya'da Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütü içen öğrencilerden 19'u sütü içtikten bir saat sonra karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bazı öğrenciler ayakta tedavi edilirken, bazıları ise Acil Servise Ünitesi Gözlem Odası'na alındı.

Çocuklarının hastaneye kaldırıldığı haberini alan veliler ise hastaneye akın etti.

BATMAN

Batman’da okulda dağıtılan sütten içen 20 öğrenci zehirlendi. Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne kaldırılan öğrenciler tedavi altına alındı.

'Okul sütü' kampanyası kapsamında dağıtılan sütten öğrenciler rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Batman Gap İlköğretim Okulu'nda 9, Mevlana İlköğretim Okulu’nda 11 öğrenci içtikleri sütten zehirlendiği iddiası ile hastaneye sevk edildi. Öğrencilerin karın ağrısı, baş ağrısı ve mide bulantısı şikayetleri olduğu öğrenildi. Bazı öğrencilerin yaşanan zehirlenme iddiaların ardından süt içmedikleri belirtildi.

Batman'da 3 gün içinde 80 öğrenci, içtikleri sütten rahatsızlandıkları şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

MARDİN

Mardin'in Midyat ilçesinde okulda dağıtılan sütü içen 13 öğrenci mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Öğrenciler, hastanede tedavi altına alındı.

Midyat İstiklal İlköğretim Okulu'nda dağıtılan sütten etkilenmen 13 öğrenci mide bulantısı şikayetiyle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çocuğunun dağıtılan sütü içi içtikten sonra rahatsızlandığını belirten Mahmut Acar isimli vatandaş, "Çocuğumun rahatsızlandığını öğretmeninden duydum. Hemen hastaneye geldim. Çocuğumun durumu çok şükür iyi ama madem sıkıntı olacak neden süt dağıtımı durdurulmadı." diye konuştu.

NİĞDE

Niğde'nin Bor ilçesinde 'okul sütü' projesi kapsamında dağıtılan sütten içen 10 öğrenci rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Ülke genelinde olduğu gibi Niğde'de ilköğretim okullarında öğrencilere süt dağıtımına bu sabah başlandı. Niğde'nin Bor ilçesinde bulunan Hacı Ali Sebat ve Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulları'nda dağıtılan sütlerden içen öğrencilerden bazılarında, karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti başladı. Bor Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 10 öğrenci, zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alındı.

Bor Kaymakamı Muammer Balcı; "Şu ana kadar ilçemizde dağıtılan 5 bin sütte herhangi bir problem yok. Hacı Ali Sebat İlköğretim Okulu'ndan 4, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'ndan 6 çocuğumuz mide bulantısı şikayetiyle hastaneye götürüldü. Biz bunun sütten olduğunu düşünmüyoruz. Sütler analiz yapılmak üzere numune örneği alınarak incelenecek." dedi.

Bor Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Kaçmaz da kendilerine 10 öğrencinin karın ağrısı, mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiyle başvurduğunu söyledi. Kaçmaz, "Gelen öğrencilerimiz müşahede altındalar. Öğrencilerimizde herhangi bir ciddi bulguya rastlanmadı. Zehirlenme sentromları mevcut değil. Bu tür durumlarda belirtiler doğrultusunda zehirlenme demek doğru değil tahlillerini yaptık öğrencilerimizin durumları şuan iyi." şeklinde konuştu.


Haber7
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Sütü sevdirecez derken sütten korkacak çocuklar :eek:ys:
 

-Gizem-

Daimi Üye
Katılım
3 Mayıs 2012
Mesajlar
995
Tepki
561
Puan
93
Konum
Ankara
Yok böyle bir şey ya! Böyle projemi olurmuş ya. Kaldırın sütünüz mütünüz eksik olsun.Durumu el vermeyen öğrencilerimize de üzülemiyorum artık. Böyle olacaksa hiç içmesinler daha iyi. Yapacağınız işe ben.. Yazıklar olsun.
 
H

Hera

Misafir
Ben İlk OKuldaykende DağıtıLırdı Süt Le fındık hiç bir şeyde olmadı hiçbirimize o Dönem belkide dönem çocuklarının ŞanssızLığı bu Politik ihmarkarLık hep içerdim evde içerdim gelir okulda da içerdim :hihi:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Ahhaa bir tane daha :ajan:
--------------------------------
429857115464.jpg

Pendik'te okul sütü hastanelik etti

Pendik'te, okullarda dağıtılan sütleri içtikten sonra karın ağrısı ve mide bulantısı şikayetiyle çok sayıda öğrenci akşam saatlerinde hastanelere kaldırıldı.

Pendik'te dağıtılan sütlerden içtikten hemen sonra rahatsızlanan yaklaşık 30 öğrenci, mide bulantısı ve karın ağrısı şikayeti ile çevredeki hastanelere kaldırıldı. Ertuğrul Gazi Mahallesi'ndeki Ercan Görür, Güllübağlar Mahallesi'ndeki Cemile Çopuroğlu ve Esenler Mahallesi'ndeki Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda süt içen öğrenciler peş peşe rahatsızlandı. Hasta öğrenciler, okullara çağrılan ambulanslarla Marmara, Pendik Devlet ve Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanelerine kaldırıldı.

Bu arada, çocuklarının hastalandığını duyan veliler de hastane acil servislerine koştu. Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gazetecilere açıklama yapan bazı veliler, çocuklarının dağıtılan sütlerden hastalandığını söyledi. Süt içtikten sonra karın ağrısı ve mide bulantısı çektiğini söyleyen bir öğrenci ise öğretmenlerin kendilerini süt içmeye zorladıklarını iddia etti.

Acil servislerde tedavileri tamamlanan öğrenciler taburcu edildi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Sabah
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst