Okul öncesi eğitim neden önemlidir ?

dilruba

Aktif Üye
Katılım
12 Temmuz 2008
Mesajlar
256
Tepki
184
Puan
43
Yaş
38
Konum
kocaeli
Okul öncesi eğitim neden önemlidir?
Okul öncesi eğitimin çocuklar, aileler ve toplum açısından birçok faydası vardır. 0-6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk dönemi çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir.

Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir.
Okul öncesi eğitim sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlar.
Çocukların gelişim özellikleri, bireysel farklılıkları ve yetenekleri göz önüne alan, sağlıklı bir biçimde fiziksel, duygusal, dil, sosyal ve zihinsel yönden gelişimlerini sağlayan, olumlu kişilik temellerinin atıldığı, yaratıcı yönlerinin ortaya çıkarıldığı, çocukların kendilerine güven duymalarının sağlandığı, ebeveyn ve eğitimcilerin etkin olduğu kaliteli bir okul öncesi eğitim programına katılan çocukların diğer çocuklara kıyasla gelecekte okul başarıları daha yüksek, sosyal ve duygusal, sözel, zihinsel ve fiziksel gelişim açısından daha yetkin olduklarını araştırmalar göstermiştir.

Bir okul öncesi eğitim öğretmeni olarak çocukların kesinlikle anaokuluna gitmesi gerektiğini savunuyorum . Bazı anneler ne gerek var akşama kadar oyun oynuyolar orada ! diye düşünüyorlar.Ancak gün içinde yapılan her faaliyet ilerde ilkokula başlayacak olan çocuğun uyum sağlamasına yardımcı oluyor. Örneğin yaptığı her boyama küçük kaslarının gelişmesine yardımcı oluyor. Böylelikle ilkokula başladığında kalemi çok rahatlıkla kullanabiliyor.

Belki şuan ülkemizde zorunlu olmadığı için ailelere biraz külfetli geliyor olabilir.Ama inanın bana çocuğunuz anasınıfında çok güzel alışkanlıklar edinecek.Bana sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım. Belki reklamlarda izlemişsinizdir. 7 ÇOK GEÇ :) Bütün çocuklar anasınıfına gitmeli :)
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
ben çocuğumu Allah inşallah kısmet ederse 3 yada en geç 4 yasına gelsın hemen özel anaokuluna göndereceğim yurt dışında çocuklar hep 3 yasından ıtıbaren başlıyormuş ve çok faydalı oluyormuş...
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Bende 7 yaş için eğitim için çok geç olduğunu düşünenlerdenim..
Benim oğlum şu an 4 yaşında ve son 2 seneden beri kreşe yolluyorum,henüz bulunduğumuz semtte anaokulumuz yok fakat ben sıkı bir araştırmaya girdim ve bu kış itibari ile iyi bir milli eğitime bağlı anaokuluna yollayacağım.
7 ÇOK GEÇ
 
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
8.210
Tepki
8.216
Puan
113
Konum
istanbul
HARIKASIN ŞAHMARAN GERÇEKTEN HERKES BILINÇLI ANNE OLSA VARYA ULKEMIZDEKI BIRÇOK SORUNLAR AŞILACAK AMA BAZI ANNELERDE GERÇEKTEN BECEREMIYORLAR ÖZELLIKLE BUNU PROTESTO KOSESINDE YAZDIM OKUMUŞSUNUZDUR BELKI.. BENIM BILIOSUNUZ DAHA ÇOCUĞUM DOĞMADI AMA SU ANA KADAR 5 TANE ÇOCUK GELIŞIM KITABINI OKUDUM.. VE ÇOK FAYDALI NELER YAZIYOR ÖNEMLE DE USTUNE BASA BASADA HER KITAPTA SUNU SOYLUYOR ÇOCUKLARINIZDAN SAYGI BEKLEMEYIN ILK ONCE SAYGIYI KENDINIZ ÖĞRENIN ONLARA SAYGILI OLUN ONDAN SONRA SAYGISINI GÖRECEKSINIZ...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst