Oktay Usta Urfa Zingil Tatlısı

maviboncuk

Daimi Üye
Katılım
3 Ağustos 2010
Mesajlar
25.638
Tepki
16.859
Puan
113
Yaş
34
Konum
bitanemin kalbinden
Urfa Zingil Tatlısı

Urfa-Zingil-Tatl%25C4%25B1s%25C4%25B1.jpg

Malzemeler

* 3 Su B. Un
* Yarım Pk. Yaşmaya
* 1 Çay K. Karbonat
* 1 Çorba K. Tereyağı
* 1 Yumurta
* 1 Fiske Tuz
* Aldığı Kadar Su


Şerbeti İçin:

* 4 Su B. Toz Şeker
* 2 Su B. Su
* 1 Dilim Limon


Hazırlanışı
Yaşmayayı ılık su ile çözüyoruz. Un, karbonat, tereyağı, yumurta, tuz ve kıvamını alana kadar su katıp yoğuruyoruz.
Biraz cıvık bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streçle kapatıp mayalanması için dinlendiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz.
Hamur dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp kızgın yağda kızartıyoruz.
Ardından soğumuş şerbete sokup çıkarttıktan sonra servis ediyoruz.
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Bu tarz yağda kızartılıp şerbete atılan tatlılarda pek lezzetli oluyor :huhuu:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst