Öfkenizin üstüne bir bardak su için

єℓєησяα

Daimi Üye
Tepki
945
Öfke vücudumuzda nasıl tepkiler yaratıyor?

Uzmanlar insanın öfkelendiğinde kanın beyne akmasının beyin damarlarındaki basıncı arttırdığını bu durumda kandaki zehir oranının en üst seviyeye ulaşırken kandaki oksijen oranının da düşerek beyin hücrelerinin yaşlanmasına yol açtığını belirtti.

BİR BARDAK SU İÇİN

Öfkenin vücuttaki katekolamin adlı maddenin salgılanmasına neden olduğuna işaret eden uzmanlar "Bu madde merkezi sinir sistemini olumsuz etkiler ve kandaki şeker oranının artmasıyla yağ asidinin ayrıştırmasını hızlandırır. Bu durumda kan ve karaciğerdeki zehirli maddeler artar. Öfkelendiğinizde bir bardak su için. Su vücut içindeki yağ asidinin vücut dışına atılmasını hızlandırır ve zehri azaltır" dedi. Öfkelenmenin iç salgı sistemini de altüst ettiğini ve tiroid bezinin salgıladığı hormon miktarını arttırdığını belirten uzmanlar bunun da tiroid bezinin aşırı çalışmasına neden olduğunu kaydetti.

peri_kizi

Daimi Üye
Tepki
292
bende biraz yuksek sesle konusurum ve tartismaya elverisli oluyor bu harekette, iyi birsey degil biliyorum ama sinirlendigimde, sesim yukseliyor hemen, heyecanli bi yapiya sahibim zaten... bagirmak hakli insani bile haksiz konuma sokuyor direkt farkindayim . boyle durumlarda cok daha sakin bi insan olmak isterdim, hatirliyorum sinirlendigimde kucukken bile duvarlari yumruklardim erkek gibi :) benim babam ve annem sorunluydular bende sorunlu hale gelmistim onlarla birlikte :) sinir yuzunden doktora bile gittim, durumumuz ii degildi ve annem alyansini bozdurmustu benim icin :( canim annem...
lisede bir kizi dovdugumu hatirliyorum, saclarini bile kokunden yolmustum, parmaklarimin arasindan sarkiyordu :) bi yandanda tekme atiyordum, sonrada disiplin kurulu ve ozur mektubu :) deliydim ben ya, yine bana biri satassa fena benzetirim biliorum :)
ben buyudukce daha akillandim diyebilirim , haksizliga gram tahammulum yok zaten sesim fena cikiyor oan ...
kimi zaman tartisma oldugunda esimle, esim bazen diyorki senmisin erkek benmiyim :) neyse duzelticem kendimi sakin olmaliyim :)

ZERENCİK

Daimi Üye
Tepki
676
BENDE SINIRLENINCE KOLAY SAKINLESEMEM HİÇ IYI BISEY DEGIL AMA SINIR VAR BENDE İŞTE AH AH KEŞKE UMURSUZ RAHAT BIR İNSAN OLABILSEM:hihi:

niha55

Daimi Üye
Tepki
1.156
bende çok cabuk sinielenirim ama çabuk geçer su ya gelince eğer içersem ve çok öfkeliysem içtiğim su bardağı kırılır

elma şekeri

Daimi Üye
Tepki
1.278
ben sinirlenince genelde konuşmam bir kenara geçer sinirimi yenmeye çalışırım...
biraz sakinleşince konuşurum artık napayım sonu kötü olur yoksa,karşı taraf bağarsın sen bağar olmaz, ama şöylede bir kötü huyum var surat asıyorum ve kolay kolayda düzelmiyo:D

gulcinegri

Yeni Üye
Tepki
23
aslında çok doğru bir teşhis öfkelenince ama aklıma su gelir mi bilmem de inşallah gelir denemek isterim.. :))

BıCıR_kıS

Daimi Üye
Tepki
1.281
ay bende çok çabuk sinirleniyorum ve elimde ne varsa duvara fırlatırım genelde de telefon olur elimde kaç kere tamirlik oldu :D
Bağırırım çağırırım ama çabuk geçer su aklıma gelirse deniyecem bu sefer :)

emeğine sağlık

aminenur

Aktif Üye
Tepki
73
Benim tersimdecok felakettir gøzum hic bisey gørmezbi defasinda esime kizim tv kumadasini darma dagin etmistimhizimi alamayip masayi devirmistim. geldilermi gitmiyorlar anlayacaginiz:) eger su icmekaklima glirse denerim ins. tavsiye icin tskler

gülbin

Daimi Üye
Tepki
2.180
valla ben çabuk sinirlenmem ve sinirlendiğimdede çabuk geçer..yeter ki karşımdaki gönlümü almaı bilsin..

tatlıpozan

Daimi Üye
Tepki
3.215
Sinirlendiğimde elma yiyorum hiç birşeyim kalmıyor.
Sütte çok iyi geliyor bana.
Ama çay yok mu çayyyy tüm stresimi sinirimi bunaltımı atıyor.

külkedisi

Daimi Üye
Tepki
392
kafamı duvara vuruyorum.elimi ısırıyorum.Sinirim geçmiyor ölmek istiyorum çünkü sinirlenince hiç umudum kalmıyor.

Tepki
8.216
SİNİRLENMEK çok kolaydır bi okadar sinir etmekde bence her ikiside zararlı bence sinirlenmek insanın elinde değildir..bence sinirlendiğinizde SIGARA YAKIYORSUNUZ CAY İÇİYORSUNUZ KENDİNİZE ZARAR VERİYORSUNUZ YIPRATIYORSUNUZ PEKİ SİNİRLENDİĞİNİZDE HEMEN AKLINIZA GELEN İLK SEY HEMEN GİDİM SIGARA YAKIM DÜŞÜNCESİ AMA O AN NEDEN DÜŞÜNMÜYORSUNUZ Kİİ YA SİNİRLERİME HAKİM OLMALIYIM BEN İNSANIM KENDİME ZARAR VERMEMELİYİM SIGARA İÇİP HEPDEN KENDİMİN DÜŞMANI OLMAMALIYIM BUNLARI NEDEN O AN İDRAK ETMEYİP HEMEN ZATEN SİNİR KÖTÜLÜK HARBİDİR NEDEN HALEN DEVAM EDİP KENDNİZE ZARAR VERİYORSUNUZ..TABİ İNSANIZ SİNİRLENMEK EN TABİ DOĞAL İNSANIN HUYUNDAN BİR NİTEKİN YAPIDIR BEN HİÇ SİNİRLENMEYELİM DEMİYORUM SAKIN OLUNDA DEMEM AMA ZATEN BİR ZARARIN İÇİNDEYİZ SİNİRLERİMİZ HARAP OLMUS NEDEN ÜSTÜNEE HALEN DEVAM EDİP BÜNYEMİZİ MAF EDİYORSUNUZ ... O AN CAMA CIKIN BALKONA CIKIN ETRAFINIZA BAKIN DERİN NEFES CEKİN YADA YAKIN DOSTTUNUZ VARSA ANINDA TELEFON ACIN SİZİN BAĞIRMANIZI KATLANA BİLECEK DOSTLARINIZ VARSA ONA CIĞIRIN BAĞRIN SİNİRİNİZİ ÖFKENİZİ SESLİ ANLATIN YADA ANINDA BANYOYA GİDİP SOĞUK SUYLA YÜZÜNÜZÜ YIKAYIN YADA NE BİLİM O AN HEMEN GİDİN AYNAYA KENDİNİZE BAKIN KENDİNLE HESAPLAŞ BUNUN GİBİ BİR ÇOK SEY YAPABİLİRSİNİZ AMA ZATEN SİNİRLİSİNİZ KENDİNİZE HEPDEN SAĞLIĞINIZI YIPRATMAYIN CAY SIGARA SIGARA CAR NESCAFE NESCAFE CAY SIGARA YADA DUVAR KAFA KENDİNİZE ZARAR VERMEK BENCE BUNLAR SİZİN SİNİRLERİNİZİ HEPDEN KAT SAYIMINI ALTTIRAN SEBEB GERCEKDEN ...HEM HERSEYDEN ÖNCE SUNU DÜŞÜNEN SİZİN KENDİNİZİN DEĞERİNİ BİLİN O AN SİNİRLİ ANINDA KENDİNİZİ BÜNYENİZİ DÜŞÜNÜN ZATEN SİNİR EDEN KİŞİ VARSA CEVRENİZDE YAKININIZDA ONDAN UZAK DURUN YAKLAŞMAYIN... SİZ SEVEN SİZİ ZATEN ÜZMEZ..... BAKIN SAKIN O AN AKLIMIZA GELMİYOR DERSENİZ SAKINLEŞME ADINA İYİ YÖNLER ... AMA BENDE DERİM Kİ SİZE AMA O AN SAKINLEŞMEK İÇİN ZARARLI NE VARSA YAPIYORSUNUZ SAKINLEŞME ADINA EE PEKİ ÖYLESE NEDEN İYİ YÖNLERİ KENDİNİZDE O AN UYGULAYIP HEM BEDENİNİZE HEM KENDİNİZE FAYDALI OLMUYORSUNUZ ... SAHSEN BEN ÇOK SAKIN SİNİRLENMEN HER OLAYI BOŞ BOŞ BAKAN BİR KIZIM SİNİİR DENEN BİRSEY YOK BİRİKİMİMİ BELLİ BİR ZAMANDAN SONRA DISARI ATIYORUM BUNUDA KİMSENİN OLMADIĞI BİR YERDE YAPIYORUM ....ARKADASLARIM BANA TEL ACAR KİMİSİ AĞZINA NE GELİYORSA SÖYLER GELEKİRSE SAVULUR BENİ SIRF SAKINLEŞME ADINA Bİ KAÇ ARKADASIM VAR BU YÜZDEN SİZE TAVSİYEDE BULUNDUM...

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
o sinir anında suyu içmam kızdığım kişiye fırlaatırım ben ama denicem:)

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar