http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/248371_228461337179764_224154070943824_930408_877442_n.jpg
[IMG]http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/247786_212345662121807_123558097667231_665404_2206461_n.jpg
[IMG]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/222751_209659012390472_123558097667231_648268_4307317_n.jpg
[IMG]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/215250_205915922764781_123558097667231_625011_856712_n.jpg
[IMG]https://4.bp.blogspot.com/-8JqO-yGnXC0/TVRsIBhFQ7I/AAAAAAAABjc/mmgDEL1NpXY/s1600/nur_aysan.jpg
Nur Fettahoğlu (soyadı değişti çünkü

)
-Nur Hanım şu anda rekorlar kıran bir dizide oynuyorsunuz nasıl bir duygu?
-(Hafif tebessüm)Üzerimde fazla yük var desem canlandırdığım kişinin
altında ezilmekten hep korkmuşumdur.
-Peki teklif size nasıl geldi.
-Akşam üstü telefonum çaldı.Meral Okay bana lafı gevelemeden teklifi sundu.
Benimde arnavut kökenli olduğumu biliyordu.Mahidevranda direk arnavut dedi güldüm.
-Kökeniniz arnavut mu?
-Ah evet.Babamlar arnavutluktan Girite ordanda Rizeye göç etmişler.Annem zaten doğma büyüme Kosovalı.
-Gelelim teklif anına.Sonra ne oldu.
-Sonramı (çayından yudumladı) Biligisayarın başına saldırdım.Hemen Mahidevran Sultan ile
ilgili araştırmalar yaptım.Ne yazık ki fazla bir bilgi yok.
-O kostümleri giydiğinizde ne hissediyorsunuz.
-Kostümler harika fakat epey bunaltıcı.Birde sahne araları çok uzun sürüyor.
Saç baş takılar falan derken birde bakmışsınız akşam olmuş.
-Peki son olarak hürrem hakkındaki düşünceleriniz.
-Zeki.Ama çok sinsi ve kötü.Yaptıklarının karşılığını ödeyeceğini oda biliyor.
Günü kurtarmaya bakıyor.
-Galiba aceleniz var.
-Evet daha birinin ölümünü kutlamamız lazım(büyük ihtimalle dizide biri ölecek)
Kulise gidiyor.Yüzündede bir tebessüm
Star gazetesi/07/05/2011
--------------
Nur Fettahoğlu ‘Artık daha güçlü bir Nur var’
‘Muhteşem Yüzyıl’ın gururlu ve mağrur Mahidevran’ı Nur Fettahoğlu, üç yıl süren evliliğine geçtiğimiz ay nokta koydu. Kendine yepyeni bir hayat kuran ve artık eski soyadını kullanmaya başlayan oyuncu, değişen yaşamını ilk kez HAFTA SONU’na anlattı.
Mahidevran Sultan’ın rüyalarına girdiğini söyleyen Fettahoğlu, “Saraya adım attığımda sanki onun ruhu içime giriyor. Çok etkileniyorum” dedi ve güzel gözleri yine hüzünlendi.
Artık çarşamba geceleri bütün planlar iptal ediliyor ve herkes ‘Muhteşem Yüzyıl’ı izliyor. Peki Mahidevran’a gelen tepkiler nasıl?
Dün bir kız çocuğu yanıma geldi. İmza istedi ve “Dizide çok kötüsün ama sen gerçekte çok iyisin” dedi (gülüyor). Kimilerinin Mahidevran’a gerçekten içi acıyor, kimileri de çok kızıyor. Özellikle araştırıp hayatını okuyanlar, ileride yaşayacaklarını bildikleri için çok üzülüyor. “Bu Süleyman sana yapılanları görmüyor mu?” diyorlar.
Diziden teklif gelmeden önce Mahidevran Sultan’la ilgili bilgi sahibi miydiniz?
Teklif gelmeden önce Mahidevran’ın ne kadar acılar çektiğini ve yaşadıklarını bilmiyordum. Senaryoyla birlikte, araştırdım ve öğrendim.
Türbesini ziyaret ettiniz mi?
Etmedim ama çok istiyorum. Dizi sezon finali yapınca, Bursa’ya gidip türbesini ziyaret edeceğim.
Seçme şansınız olsaydı, Osmanlı İmparatorluğu’ndaki hangi kadın olmak isterdiniz?
O dönemde olmak istemezdim. Ama “Ol” desen yine Mahidevran olurdum herhalde. Acılar ve zorluklar...
Peki bir kadının, bir erkek için böylesine mücadele vermesini, hatta adam öldürmeye kadar gitmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Yani (kahkahalar)... Ama biz kadınların ruhunda var ya bu, sevdiğimiz adam için sonuna kadar mücadele edip savaşırız. Ama öldürmeye kadar gitmesi, tabii ki bana ters. Seviyorsam sonuna kadar mücadele ederim fakat çirkeflikle değil, sevgimle. Bir yerden sonra gitmiyorsa, tıkanıyorsa da, “Benden bu kadar” deyip, gitmesini bilirim.
Mahidevran’la hiç alakanız yok yani.
O pes etmiyor. Ama onun iktidar savaşı da var. Şehzade annesi ve oğlu sultan olacak. Diğer kadın da sürekli oğlan doğuruyor. Mahidevran, şehzadesinin hayatını da kurmaya çalışıyor.
Hiç rüyalarınıza girdi mi?
Girmez mi! İlk zamanlar, saraya adım attığımda sanki onun ruhu giriyordu içime. Ağlama sahnesi için hazırlık bile yapmıyorum, onun yaşadıkları beni o kadar etkiliyor ki, hemen ağlamaya başlıyorum. Rüyalarıma giriyor.
Bir de sevdiği kadının sözlerinden etkilenerek, hem oğlunu hem de en yakın arkadaşını öldürten bir erkek var. Onun için neler söyleyeceksiniz?
İktidar savaşı. Bir tarafta “Oğlun seni öldürtüp, yerine geçecek” diye konuşan çok akıllı bir kadın, diğer tarafta oğlunu boğdurtup tülün arkasından izleyen bir baba var. Hâlâ mantığım almıyor, inanılmaz şaşırtıcı ve ürkütücü bir olay.
Dizideki dönem kıyafetlerini giymekte zorlanıyor musunuz?
Yok. O kadar kolay ki, kıyafetler çok hafif. Serdar Başbuğ çok başarılı. Ekranda çok ağır duruyor. Sadece tuvalete giderken zorlanıyoruz. Kışın çok soğuk olduğu için altımızdan eşofmanlarımızı ve pantolonlarımızı çıkaramadık. İşte o zaman zorlandık.
Setin en eğlenceli ismi Meryem Uzerli’ymiş sanırım.
Meryem çok cici ve çok tatlı. Esprileriyle bizi çok güldürüyor. Konuşması çok hoşumuza gidiyor. Türkçe’yi çok ilerletti.
Meryem Uzerli Alman asıllı, siz de yanılmıyorsam Almanya doğumlusunuz. Birlikte Almanya’da geçen yıllarınızı konuşuyor musunuz?
Ben üç yaşında Almanya’dan Türkiye’ye gelmişim. Sadece ‘r’ harfini söyleyemiyordum. Hatta ilkokuldaki Gülşen hocam, “Kızım ‘Arı’ de bakayım” derdi. Hocanın yüzüne baka baka ‘Ayı’ derdim (kahkahalar). Ama artık söyleyebiliyorum.
Dersleriniz iyi miydi?
İlkokulda başarılıydım. Orta son ve lise 1’de biraz tökezledim. Orta karar bir öğrenciydim. Ama çok yaramazdım. Bisikletle kaçar giderdim. Annem devamlı beni arardı. Kız çocuğu gibi değildim. Bebeklerle oynamazdım. Misket ve basketbol oynardım, ağaçtan ev yapardık, onun tepesine çıkardım. Çok güzel bir çocukluk geçirdim.
Oyuncu olmaya o yıllarda mı karar verdiniz?
Evet. Tiyatro sanatçısı olmak istiyordum, babam izin vermemişti. Şimdi ağlayarak izliyor beni, gurur duyuyor. İlk dizimi babamdan gizli çekmiştim, yurt dışındaydı. Türkiye’ye döndüğünde izlettim. Gülerek ve çok beğenerek “Seni gidi seni” dedi.
Babanız otoriter midir?
Karadenizli olduğu için serttir. Ama çok yakınızdır. Benim için çok değerli ve özeldir. Melek gibi bir kalbi vardır, kıyamaz. Küçükken arkadaşlarımda kalmak isterdim ama izin vermezdi; “Gelsinler, burada kalsınlar” derdi. Gençlik işte, insan arkadaşlarıyla olmak istiyor. Bizim uyuduğumuzu zannedip, anneme, “Söyle kızlarına akıllarını başlarına alsınlar” derdi. Anneciğim, hep arada kalırdı. Ama birbirine çok kenetlenmiş bir aileyizdir.
Tiyatrocu olma hayalleri kurarken, nasıl bankacı olduğunuzu merak ediyorum.
Ablam bankacıydı. Bir gün onu ziyarete gittim. Yanında üst düzey yöneticilerden biri vardı. “Sen neden bankacı olmak istemiyorsun?” dedi. Onun üzerine ben bankacılık sınavlarına girdim, kazandım ve bankada çalışmaya başladım.
Bir sözle, hayatınızın yönünü değiştirdiniz yani.
Enteresanımdır ben. Ama bankacılık bana göre değildi. Oradan ayrıldım ve bu kez de televizyonda çalışan ablamın yardımıyla, rakamlarla da aramın iyi olması nedeniyle, borsa muhabirliğine başladım. Bunların hepsi bir adım. Denemeseydim belki de oyuncu olamayacaktım. İyi ki bu meslekleri yapmışım.
Alıntıdır...