Nohut Corbasi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
Bild+029.jpg


10 kisilik
malzeme
500 gr nohut islatilmis haliyle ( aksamdan islatip süzün ama haslamayin )
1 bas kuru sogan
2 dis sarimsak
1 kücük havuc
1 yumurta büyüklügünde patates
1 yumurta büyüklügünde kereviz
2 orta boy domates (kabuklari soyulup cekirdekleri suyu cikarilmis
1 cay bardagindan bir parmak eksik hakiki zeytinyag
1 kahve kasigi kurutulmus mercankösk
yarim cay kasigi kimyon
1,200 ml et suyu
tuz karabiber arzu ederseniz pul biber
üzeri icin 4 yemek kasigi hakiki zeytinyag ,bir avuc dolusu ince dogranmis maydanoz ve yarim limonun suyu

Bild+011.jpg


tenceremize sirasi ile yagi dogranmis sogan sarimsak havuc kereviz ve patatesi koyup yaklasik 5-7 dakika kavurun en son dogradimiz domatesleri koyup bir iki kez de onlari cevirdikten sonra



Bild+012.jpg


aksamdan islatip .sabah süzüp bir kere yikadigimiz nohutlari ilave edelim
üzerine tuz karabiber kimyon mercan köskü ilave edip suyunu ekleyelim
burada düdüklü tencere kullanmanizi tavsiye edecegim zamandan besin degerinden tasarruf edecegimiz garantidir elbet
yok ben düdüklü tencere kullanamam diyenler pisme süresince malesef suyunu kendileri ayarlamalari gerekecek
malum bakliyat uzun sürecektir

Bild+025.jpg


düdüklü tenceresin de 20 dakika yeterli olacaktir .pisme süresinin bitiminde corbamizi el blendirindan geciriyoruz takiii icinde hic iri parcamiz kalmamali . sonrasin da fazla ince olmayan tel süzgecten süzelim corbamizi
tel süzgecin üzerinde nohutlarin tüm kabuklari kalacak corbamiz pürüssüz olup mideye rahatsizlik vermeyecek insAllah.
zaten icersine koydugumuz kimyon bu vazifeyi de üzerine almis olacak ;)
öyle anlastik kendisi ile

Bild+026.jpg


corbamizin üzerine zeytinyagini kücük bir tavaya koyup istiyoruz .
iyice kurladigimiz, ince dogradigimiz maydanozlari icersine atip yarim limonu sIkiyoruz üzerine
sonra hemen corbaya ilave ediyoruz
corbamiz servise hazir insAllah

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
benimde ilgimi cekti canim
buzlugumda herzaman hazir haslanmis nohutlarim oluyo
ilk firsatta denicem bu tarifi insaALLAH
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst