Nk'den Yufkalı Tatlılar

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
cats.jpg


Kaymaklı Cevizzade


2 Yufka

Ici : 250 gr.kaymak,1 kase cevizici
Uzerine : 2 yemek kasigi tereyagi (erimis)
Serbeti: 2 su bardagi toz seker, 2 su bardagi su

Yapılışı

Yufkayı açtıktan sonra kaymağın yarısını sürüp cevizinde yarısını üzerine serpiştirin. Yufkanın uçlarını resimdeki gibi içe alıp sıkıca rulo yapin.

Yufkayi 2 parmak eninde kesip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkaya da aynı işlemi yapıp 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırdıktan sonra tatlılarin üzerine dökün.180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin

Şerbeti için şeker ve suyu orta ateşte pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın.

Fırından çıkardığınız sıcak cevizzadelerin üzerine soğuyan şerbeti gezdirin.

0 007.jpg


Yufkadan Kuş Yuvası

Cevizzade'nin malzemelerinden sadece kaymağı koymuyorsunuz aynı şekilde katlayıp rulo yaptıktan sonra keserek tepsiye diziyorsunuz.180 derecelik fırında pişirip şerbetledikten sonra süsleyip servis yapabilirsiniz...​
 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
LPr3ko.jpg

Yufkalı Top Kadayıf

Yufkadan kase ile daireler kesin. Eritilmiş tereyağ sürüp iki tanesini üst üstte koyun. Kadayıfı yağlayıp ortasına koyduktan sonra ceviz fındık gibi malzemeler ekleyin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin.

Şerbet : Yaptığınız miktara göre değişebilir. Biraz koyu kıvamlı bir şerbet uygundur.

 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul

Yufkalı Kadayıf Sarma

Bu tarifi çoğu kişi bilir. Yufka serilir kadayıf ceviz yada fıstıkiçi serpilir eritilmiş tereyağ gezdirildikten sonra rulo yapılıp kesilir.180 derecelik fırında pişirildikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökülüp süslenir.

0VdDY8.jpg


 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
65.jpg


Yufkadan Dilber Dudağı

3 tane yufkayı (2'de olur) aralarına erimiş tereyağ serpiştirerek üst üste dizin.Çay bardağı ile daireler kesin.Her yufka dairesinin içine (3 tane yine üst üstte olacak) şekerle karıştırılmış ceviziçi koyup kapatın.Tatlıları tepsiya sırt sırta olacak şekilde dizin üzerine az yağ serpip fırınlayın.İlk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti verin süsledikten sonra servis yapın.

 
Son düzenleme:

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
kız bu tarıfler turk marketınde yufka bıttıgı zaman mı paylasılır ya :bitter::bitter:
ck guzel gorunuyo hepsı ve hepsınden canım cektı bırınden degıl :bitter:
ellerıne saglık nk'm amabugunku resmen mıdeme okuz oturtan bır tarıf oldu :cokkomik:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.864
Tepki
6.630
Puan
113
Konum
-
ben yufkalı kadayıf sarmadan yapmıştım,harika bi tadı var yiyenlerde çok begenmişti,ellerine sağlık
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Evet o çok güzel oluyor aslında daha düzgün yaptığım vardı ama resmini bulamadım :ne:

Cevizzadeye bayıldım ki ama bennnnn:huhuu:
Ellerine sağlıkkkk :huhuu:

O güzel bir tarif gerçekten :) yorumun için teşekkür ederim

kız bu tarıfler turk marketınde yufka bıttıgı zaman mı paylasılır ya :bitter::bitter:
ck guzel gorunuyo hepsı ve hepsınden canım cektı bırınden degıl :bitter:
ellerıne saglık nk'm amabugunku resmen mıdeme okuz oturtan bır tarıf oldu :cokkomik:

Kız ben nerden bilem yufkacının stoğunu :ko teşekkürler canım yufka olayına sarmıştım bir ara denemelik yapıp duruyordum oradan kalma bunlar...
 

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
10 parmaginda 10marifet
lezzetlerine,sunumuna hayranim ustam
yine döktürmüssün masaALLAH
her biri gelde tad beni diyor:cay:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Sağol incim çok incesin :eek:pucuk:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Normal yufkadan yaptin demek, bayildim görüntülerine.
Ellerine saglik canim. :ask:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Evet hepsini normal yufkadan yaptım baklava yufkası kullanırsam yanında belirtirim:nk:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Tadi nasil oluyor citirligi falan?
Merak ettim gercekten denemek isterim
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Şerbetli olduğu için çok çıtır çıtır değil ama ben çok seviyorum lezzetlerini bana göre güzel oluyor...

Yufkalı kadayıf sarmasını yapmışsındır o ayarda birşey..
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Şerbetli olduğu için çok çıtır çıtır değil ama ben çok seviyorum lezzetlerini bana göre güzel oluyor...

Yufkalı kadayıf sarmasını yapmışsındır o ayarda birşey..

Yoo yapmadim :dedikodu:
Neyse denemek istiyorum insallah o zaman yorumumu yaparim yine :)
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Sevinirim inşallah beğenirsin :nk:

Sağol şekerparem kolaylar gerçekten :cay:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Yufkalı tatlılara devam :dance10:

Fotoğraf1640.jpg

Yufkadan Fındıklı Muska Tatlısı
(Canım tatlı istemişti yarım yufka ile yaptım )

Fındık az şeker ve bir miktar tarçını robottan çekin.

Yufkaları kesip içine fındıklı karışımdan koyduktan sonra muska gibi sarın.

Kızgın yağda kızartıp soğumuş şerbete atın...


 
Son düzenleme:
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Yeni tarifler getirdim :D

dyjkyky.jpg


Havuçlu Yufka Tatlısı

1 yufka
1 büyük havuç (rendelenmiş)
2 çorba kaşığı şeker
Yarım su bardağı ceviziçi
1 yemek kaşığı tereyağ (erimiş)

Şerbet:3 Türk kahve fincanı su,2 Türk kahve fincanı şeker

Üzerine :Fıstıkiçi,hindistancevizi,dondurma yada kaymak

Yapılışı
Havucu şekeri ve gerekirse az suyu pişirin.İyice soğuyunca yufkayı açıp her tarafına tereyağ sürün.Dikdörtgen şekilde kenarlarını kapatıp havucu serpiştirin.Rulo yaptıktan sonra 2 parmak kalınlığında kesip tepsiye dizdikten sonra pişirin.Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökün.Süsledikten sonra servis yapın.


awesrtdfgyhu.png


Yufkadan Yalancı Künefe

1 yufka
1 küçük çay bardağı kadar rende dil peyniri
2 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Şerbeti : 1 çay bardağı şeker , 1,5 çay bardağı su
Şerbet yapımı : Şeker hafifçe eritilip hafif karamele dönmeye yakın su eklenir koyulaşınca ocaktan alınır.

Yapılışı
Yufkayı rulo yapıp ince ince kıyın. Sıvıyağ ve 1 tatlı kaşığı pekmezi yufkaya ekleyip hamurlaştırmadan karıştırın. 1 tatlı kaşığı pekmez ve tereyağını pişirme yapacağınız tavaya yedirin. Yufkaların yarısını koyup üzerine dil peynirini serpiştirin. Kalan yufkaları da üzerine yayıp bastırın. Ocakta altın rengi alana kadar arkalı önlü pişirin. Sıcak şerbetini verip servis yapın.

Not : Bekletmeden yemek daha uygun oluyor​
 
Son düzenleme:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst