KESTANE ŞEKERİ
Malzemeler
1) 1 kg. büyük boy kestane
2) 1,5 su bardağı şeker
3) 1,5 su bardağı su
Hazırlanışı
1) 1 Kg kestane yıkandıktan sonra dış kabukları bolca çizilir, ne kadar çok çizerseniz soyulması o kadar kolay oluyor.
2) Bol su konmuş bir tencerede 10 dakika haşlanır ve tencereden ikişer üçer tane alınıp dış ve iç kabukları soyulur. Soğuyan kestanelerin kabukları çok zor soyulduğundan ben tencereden teker teker alıp soydum hatta ocağın altını da kapatmadım. Su sıcak kalsın diye çok kısık ateşte ocakta kaldı.
3) Bir tencereye bolca su konur ve temizlenmiş kestaneler içine atılır, ocakta pişirilir.
4) Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir.
5) Ayrı bir tencerede şeker ve su kaynamaya bırakılır. Hemen kaynar kaynamaz pişmiş olan kestaneler süzgeçle alınıp suları süzdürülüp şekerli suya atılır.
6) Şekerli su kaynamaya başlayınca en küçük ocağa alınır ve çok çok kısık ateşte 2 saat pişirilir.
7) Ben süslemede kornet parçaları kullandım.Arzuya göre süsleme yapılır.
Uğraşmalı ama tadına değer…
Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum.
Afiyet olsun…