Nesrin64 ten Kestane şekeri tarifi-Resimli

nesrin64

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.395
Tepki
6.280
Puan
113
Yaş
59
Konum
İstanbul
093284750293847.jpg



KESTANE ŞEKERİ
Malzemeler
1) 1 kg. büyük boy kestane
2) 1,5 su bardağı şeker
3) 1,5 su bardağı su

Hazırlanışı
1) 1 Kg kestane yıkandıktan sonra dış kabukları bolca çizilir, ne kadar çok çizerseniz soyulması o kadar kolay oluyor.
2) Bol su konmuş bir tencerede 10 dakika haşlanır ve tencereden ikişer üçer tane alınıp dış ve iç kabukları soyulur. Soğuyan kestanelerin kabukları çok zor soyulduğundan ben tencereden teker teker alıp soydum hatta ocağın altını da kapatmadım. Su sıcak kalsın diye çok kısık ateşte ocakta kaldı.
3) Bir tencereye bolca su konur ve temizlenmiş kestaneler içine atılır, ocakta pişirilir.
4) Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir.
5) Ayrı bir tencerede şeker ve su kaynamaya bırakılır. Hemen kaynar kaynamaz pişmiş olan kestaneler süzgeçle alınıp suları süzdürülüp şekerli suya atılır.
6) Şekerli su kaynamaya başlayınca en küçük ocağa alınır ve çok çok kısık ateşte 2 saat pişirilir.
7) Ben süslemede kornet parçaları kullandım.Arzuya göre süsleme yapılır.

Uğraşmalı ama tadına değer…
Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum.

Afiyet olsun…
 

güllerdiyari

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
2.132
Tepki
2.410
Puan
113
Yaş
50
Konum
isvicre
canim cok istah acici nefis görünüyor ellerine emgine saglik:eek::hhhhhh:
yeniden tebrik ederim canim:hhhhhh:
bunu bende yapiyorum ama ben hani migroslarda falan buzluk bölümünde hazir soyulmus kestane satiliyorya ondan oliyorum.
1 paket alinca iki kez yetiyor bize sadece sekerle suyu koyup kaynayincada kestaneleri yikayip icine atiyorum cok lezzetli ve kolay.:cicek:
 
OP
nesrin64

nesrin64

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.395
Tepki
6.280
Puan
113
Yaş
59
Konum
İstanbul
canim cok istah acici nefis görünüyor ellerine emgine saglik:eek::hhhhhh:
yeniden tebrik ederim canim:hhhhhh:
bunu bende yapiyorum ama ben hani migroslarda falan buzluk bölümünde hazir soyulmus kestane satiliyorya ondan oliyorum.
1 paket alinca iki kez yetiyor bize sadece sekerle suyu koyup kaynayincada kestaneleri yikayip icine atiyorum cok lezzetli ve kolay.:cicek:

canım hiç görmedim soyulmuş hazır kestane...migrosa gidince ben de bakıyım...sağolasın...oğlum çok seviyorda...kestaneleri soyarken zor oluyo..:hayir:
 
N

nesliş

Misafir
bayılmıştım bu kestane şekerine nesrin64 ellerine sağlık arkadaşım denicem sonucu sana bildiricem canım çok severim kestane şekerini :cicek:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ellerine sağlık ablam. Harika gözüküyor :catalbicak:
 

ilk_nur

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
32.413
Tepki
37.064
Puan
113
Konum
.....
çok severim kestane şekeri ama hep hazır alma emeğine sağlık:cicek:
 

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
093284750293847.jpg



KESTANE ŞEKERİ
Malzemeler
1) 1 kg. büyük boy kestane
2) 1,5 su bardağı şeker
3) 1,5 su bardağı su

Hazırlanışı
1) 1 Kg kestane yıkandıktan sonra dış kabukları bolca çizilir, ne kadar çok çizerseniz soyulması o kadar kolay oluyor.
2) Bol su konmuş bir tencerede 10 dakika haşlanır ve tencereden ikişer üçer tane alınıp dış ve iç kabukları soyulur. Soğuyan kestanelerin kabukları çok zor soyulduğundan ben tencereden teker teker alıp soydum hatta ocağın altını da kapatmadım. Su sıcak kalsın diye çok kısık ateşte ocakta kaldı.
3) Bir tencereye bolca su konur ve temizlenmiş kestaneler içine atılır, ocakta pişirilir.
4) Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir.
5) Ayrı bir tencerede şeker ve su kaynamaya bırakılır. Hemen kaynar kaynamaz pişmiş olan kestaneler süzgeçle alınıp suları süzdürülüp şekerli suya atılır.
6) Şekerli su kaynamaya başlayınca en küçük ocağa alınır ve çok çok kısık ateşte 2 saat pişirilir.
7) Ben süslemede kornet parçaları kullandım.Arzuya göre süsleme yapılır.

Uğraşmalı ama tadına değer…
Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum.

Afiyet olsun…

Ellerine sağlık ablacım,harika görünüyor
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
093284750293847.jpg



KESTANE ŞEKERİ
Malzemeler
1) 1 kg. büyük boy kestane
2) 1,5 su bardağı şeker
3) 1,5 su bardağı su

Hazırlanışı
1) 1 Kg kestane yıkandıktan sonra dış kabukları bolca çizilir, ne kadar çok çizerseniz soyulması o kadar kolay oluyor.
2) Bol su konmuş bir tencerede 10 dakika haşlanır ve tencereden ikişer üçer tane alınıp dış ve iç kabukları soyulur. Soğuyan kestanelerin kabukları çok zor soyulduğundan ben tencereden teker teker alıp soydum hatta ocağın altını da kapatmadım. Su sıcak kalsın diye çok kısık ateşte ocakta kaldı.
3) Bir tencereye bolca su konur ve temizlenmiş kestaneler içine atılır, ocakta pişirilir.
4) Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilir.
5) Ayrı bir tencerede şeker ve su kaynamaya bırakılır. Hemen kaynar kaynamaz pişmiş olan kestaneler süzgeçle alınıp suları süzdürülüp şekerli suya atılır.
6) Şekerli su kaynamaya başlayınca en küçük ocağa alınır ve çok çok kısık ateşte 2 saat pişirilir.
7) Ben süslemede kornet parçaları kullandım.Arzuya göre süsleme yapılır.

Uğraşmalı ama tadına değer…
Yapacak olanlara kolaylıklar diliyorum.

Afiyet olsun…

Aynısı olmuş elinize sağlık :eek:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst