Nasıl bir aşçısınız?

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Result_5245.jpg


Geleneksel
Zor yemeklerin insanısınız. Girdiğiniz zaman mutfağa saatlerce çıkmayabilirsiniz. Bir başka özelliğiniz de araştırmacılığınız. Yenilikleri değil, en eski olanı, bir yemeğin orijinal olarak nasıl yapıldığını bilmek, tarihsel tadını keşfetmek istiyorsunuz. Ölçüler, malzemeler sizin için dogmalar gibi. Onlara dokunmak, lezzetleri birbirine karıştırmak istemiyorsunuz. Bir yemeği siz yaptığınızda gerçek lezzetinin ne olduğunu anlıyor insan. Yaratıcılığı daha çok servis aşamasında gösteriyorsunuz. Bu anlamıyla ansiklopedistleri andırdığınız kaçınılmaz. Size elinize sağlık derken, şanslı misafirlerinize afiyet diliyoruz.
 

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Deneysel
Sizin için mutfak bir tür kimya laboratuarı gibi. Her türlü malzemenin birbiriyle ne tür etkileşimler gösterebileceğini merak ediyor, sadece tatmakla kalmıyor, başkalarına da denetiyorsunuz. Bir yemeği üst üste iki kez yapmak canınızı sıkıyor. Her seferinde yeni bir şey yapmak, başka bir lezzet eklemek istiyorsunuz. Dünyanın bütün mutfaklarından haberdar olma eğilimindesiniz. Tek şanssızlığınız ağız tadının muhafazakarlığı. Maalesef arada bir mutfağınızda denetimden çıkmış lezzet patlamaları olabiliyor. Kimi zaman bu patlamalar insanları uçururken, kimi zaman yemeğinizin yalnızca “ilginç bir lezzet” tanımlamasına sıkışmasına neden oluyor. Mutfakta bir miktar daha tutucu olmak çabalarınızın saadete dönüşmesini sağlayabilir.
 

yoruldum71

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
3.213
Tepki
3.368
Puan
113
Konum
ev hanımı
Geleneksel
Zor yemeklerin insanısınız. Girdiğiniz zaman mutfağa saatlerce çıkmayabilirsiniz. Bir başka özelliğiniz de araştırmacılığınız. Yenilikleri değil, en eski olanı, bir yemeğin orijinal olarak nasıl yapıldığını bilmek, tarihsel tadını keşfetmek istiyorsunuz. Ölçüler, malzemeler sizin için dogmalar gibi. Onlara dokunmak, lezzetleri birbirine karıştırmak istemiyorsunuz. Bir yemeği siz yaptığınızda gerçek lezzetinin ne olduğunu anlıyor insan. Yaratıcılığı daha çok servis aşamasında gösteriyorsunuz. Bu anlamıyla ansiklopedistleri andırdığınız kaçınılmaz. Size elinize sağlık derken, şanslı misafirlerinize afiyet diliyoruz
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst