Duyuruyu Kapat
Hanimefendi: kadınlara özel bir şekilde sağlık, giyim, beslenme, diyet ve benzeri kısaca her konuda destek veriyor. Türkiye'de tek kaynak olma yolunda hızla ilerleyen Hanimefendi.com, üyeler dışında ziyaretçilere açık yapısıyla da paylaşım mantığının hakkını vermeye çalışıyor. Siz de bunun bir parçası olmak istiyorsanız, hemen ücretsiz kayıt olabilir ve aramıza katılabilirsiniz. Sensiz bir kişi eksiğiz... :)
Duyuruyu Kapat
Instagram 180T
Facebook 10K
Twitter 138T

Narlı pilav

Konu, 'Pilavlar' kısmında nk83 tarafından paylaşıldı.

  1. nk83

    nk83 Admin + Sitenin Hikaye Yazarı

    Kayıt:
    24 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    64.815
    Beğeniler:
    84.063
    [​IMG]

    Narlı pilav



    3 yemek kaşığı tereyağı

    2 su bardağı baldo pirinç

    3 su bardağı nar suyu

    Nar taneleri

    Tuz

    Narlı pilav hazırlanışı
    Narlı pilav: Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün. 3 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıp ısıtın. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurun. Nar suyu ve etuzu ekleyip karıştırın. Nar suyu kaynayana kadar hızlı daha sonra tencerenin kapağı kapalı bir şekilde ve kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alıp pilava nar tanelerini ekleyip harmanlayın. Pilavı bir kalıba doldurup şekil verin. Ters çevirerek servis tabağına alın. üzerini rendelenmiş limon kabuğu ve maydanoz ile süsleyip servis yapın.
    Narlı pilav artık hazır, afiyet olsun.

    Lezzet