Nar Receli-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
pomegranatejam5.jpg


Gelelim püf noktalarına. Öncelikle, o kadar narın çekirdeğinin yerken rahatsız edeceğini düşünüp sadece bir tane narın tanelerini kullandım. Gerisinin suyunu sıktım. Hemen hemen her reçelde geçerli olabilecek bir püf noktası da pişirme süresiyle alakalı. Pişirme süresi ocağınızın ateşine göre değişiklik gösterebilir. Reçelin kıvamının tutup tutmadığını anlamanın çok basit bir yöntemi var (bu yöntem karamel yapımında da kullanılıyor). Reçeli pişirmeye başladığınızda buzluğa ufak boy bir tabak koyun. Reçel bitmeye yakın bir kaşık reçeli buzlukta soğumuş olan tabağın üzerine damlatın. Çok az bekledikten sonra tabağı eğin. Eğer su gibi akıyorsa pişirmeye devam. Yapışkan bir kıvam alıp akışkanlığını kaybetmeye başladıysa da reçeliniz oldu demektir. Afiyet olsun.
NAR REÇELİ

Malzemeler
  • 3.5 su bardağı taze sıkılmış nar suyu*
  • 1 su bardağı ayıklanmış nar*
  • 3 su bardağı (600 gram) şeker
  • 1 adet limonun suyu
* 2.5 kilo nar 3.5 su bardağı nar suyu ve 1 su bardağı ayıklanmış nar için yeterli olacaktır. 1 su bardağı ayıklanmış nar 1 adet büyük boy nara denk gelir.
Yapılışı
  1. Bir adet narı kenara ayırıp diğer narların suyunu sıkın.
  2. Kenara ayırdığınız narın tanelerini ayıklayın ve bir kasede bekletin.
  3. Büyük boy bir tencerede nar suyunu ve şekeri karıştırın ve kaynama noktasına getirin.
  4. Ardından altını biraz kısıp, yüksek orta ateşte pişirmeye devam edin.
  5. Tepede pembe köpük biriktikçe bir kaşık yardımıyla üzerinden alıp ayrı bir kaseye aktarın.
  6. Yaklaşık yarım saat sonra ayıklanmış olan 1 su bardağı nar tanelerini de ekleyip pişirmeye devam edin.
  7. 20 dakika sonra 1 limonun suyunu ekleyip 10 dakika daha pişirin (toplam pişirme süresi 1 saattir).
  8. Sterilize ettiğiniz reçel kavanozlarına aktarıp kapaklarını kapatın ve ters çevirip kavanozun içindeki havanın tamamıyla dışarı çıktığına emin olduktan sonra güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edin.
pomegranatejam1.jpg


ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst