incitanemtuana
Daimi Üye
Not: Malzemeleri azaltip cogaltmak sizin elinizde, biz iki kisi oldugumuz icin malzemelerde bize gore haliyle
Malzemeler:
Ic harci icin:
- 5 adet dolmalik biber
- 2 adet orta boy kurusogan
- 2 adet orta boy domates(birisi rendelenip harcin icinde eklenecek)
- 1'er cay bardagi pilavlik bulgur ve pilavlik pirinc
- Yarim cay bardagi siviyag
- 2,5 corba kasigi nar eksisi
- 1 corba kasigi salca
- Tuz ve arzu ettiginiz baharatlar
- 1,5 cay bardagi sicak su (ic harci icin)
- 1 corba kasesi sicak su (piserken eklemek icin)
- Once biberleri guzelce yikayip iclerini oyup temizleyelim.
- Daha sonra siviyagla yemeklik dogranmis soganlarimizi bir tencereye alip soganlar pembelesene kadar kavuralim.
- Yikadigimiz pirincleri ve bulguruda ekleyip hafif ateste yakmadan 3-4 dk kavuralim.
- Kavrulma esnasinda rendeledigimiz 1 domates rendesini ekleyelip bir kez daha hafifce kavurduktan sonra,1,5 cay bardagi sicak suyumuzu ekleyip karistira karistira suyunu hafif cekene kadar pilavimizi pisirelim.
- Suyunu hafif cektikten sonra tuzu,baharatlari ve nar eksisini katip karistirdiktan sonra kapagini kapatip 5dk demlendirelim.
- Demlenen ic harci temizledigimiz dolma biberlere bir tatli kasigi yardimiyla hafifce dolduralim.
- Burada dikkat tika basa doldurursaniz piserken pilav biberlerden tasar.Buda hic istemedigimiz bir goruntu yasatir bize.
- Diger kalan domatesi biberlere kapak olacak sekilde dograyip.
- Biberlerin agzina dogradigimiz domatesleri koyup,bir tencereye biberlerin agızlari yukari gelecek sekilde yerlestirelim..
- 1 corba kasesi sicak suyla 1 corba kasigi salcayi eritip biberlerin uzerine dokun.Piserken suyunu cektikce su ekleyebilirsiniz.
- Orta ateste pisirelim.Pirincler,bulgurlar uzayinca ve biberlerde yumusayinda atesten alabilirsiniz.
- Yaninda arzuya gore sarimsakli yogurtla servis yapabilirsiniz.
- Afiyet olsun.