Nar Eksili Dolma Biber-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
biber+dolmasi.JPG


Not: Malzemeleri azaltip cogaltmak sizin elinizde, biz iki kisi oldugumuz icin malzemelerde bize gore haliyle:)

Malzemeler:

Ic harci icin:


  • 5 adet dolmalik biber
  • 2 adet orta boy kurusogan
  • 2 adet orta boy domates(birisi rendelenip harcin icinde eklenecek)
  • 1'er cay bardagi pilavlik bulgur ve pilavlik pirinc
  • Yarim cay bardagi siviyag
  • 2,5 corba kasigi nar eksisi
  • 1 corba kasigi salca
  • Tuz ve arzu ettiginiz baharatlar
  • 1,5 cay bardagi sicak su (ic harci icin)
  • 1 corba kasesi sicak su (piserken eklemek icin)
Yapilisi:


  • Once biberleri guzelce yikayip iclerini oyup temizleyelim.
  • Daha sonra siviyagla yemeklik dogranmis soganlarimizi bir tencereye alip soganlar pembelesene kadar kavuralim.
  • Yikadigimiz pirincleri ve bulguruda ekleyip hafif ateste yakmadan 3-4 dk kavuralim.
  • Kavrulma esnasinda rendeledigimiz 1 domates rendesini ekleyelip bir kez daha hafifce kavurduktan sonra,1,5 cay bardagi sicak suyumuzu ekleyip karistira karistira suyunu hafif cekene kadar pilavimizi pisirelim.
  • Suyunu hafif cektikten sonra tuzu,baharatlari ve nar eksisini katip karistirdiktan sonra kapagini kapatip 5dk demlendirelim.
  • Demlenen ic harci temizledigimiz dolma biberlere bir tatli kasigi yardimiyla hafifce dolduralim.
  • Burada dikkat tika basa doldurursaniz piserken pilav biberlerden tasar.Buda hic istemedigimiz bir goruntu yasatir bize.
  • Diger kalan domatesi biberlere kapak olacak sekilde dograyip.
  • Biberlerin agzina dogradigimiz domatesleri koyup,bir tencereye biberlerin agızlari yukari gelecek sekilde yerlestirelim..
  • 1 corba kasesi sicak suyla 1 corba kasigi salcayi eritip biberlerin uzerine dokun.Piserken suyunu cektikce su ekleyebilirsiniz.
  • Orta ateste pisirelim.Pirincler,bulgurlar uzayinca ve biberlerde yumusayinda atesten alabilirsiniz.
  • Yaninda arzuya gore sarimsakli yogurtla servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.
ALINTI
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Dolmayı çok severim; ama pilavlık bulgur koymam hiç. Nar ekşisi de ayrı bir tat katmıştır tahminimce.

Paylaşım için sağol canım :hhhhhh:
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
ben dolma yemiyorum malesef damagima hic hitab etmiyo cünkü
ama begendiyseniz ne mutlu bana-hmm
 
G

guzelcem

Misafir
Hatay ve antep yöresi bu dolmayı nar ekşili enfess yapıyorlar canlarım hele ki kurusunu, nar ekşisini roka salatasında bolca dökerim ayrıca gece yatmadan önce bir kaşık içerim sağlığım acısından çok iyi geliyor.
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
inci herşey güzel ama bişiy olmamış oda biber bunu yerine kuru biber yaparsan bak tadına sen o zaman bizim memleket işidir nar ekşili dolma ama kurusundan harika oluyo
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
sen bide kurusunu tat bakalım lilav enfes bugün kahvaltıda domates kurusu yedim salçalı yok böyle bir tat yaaa
 

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.684
Puan
113
Konum
istanbul
süper oluyo sadiye bizim yöreseldir mutlaka dolmamıza koyarız azıcık nar ekşisi koymayanda var tabi ama azıcık koyunca güzel oluyo
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst