Aşk Sancısı
Daimi Üye
[CENTER
Malzemeler
Kek için:
275 gram light esmer şeker
2 adet yumurta
2 adet muz
290 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tutam zencefil
145 gram tereyağı
100 gram yer fıstığı
Fondan için:
1 adet yumurta beyazı
200 gram pudra şekeri
1 yemek kaşığı toz kakao
Kek:
Fırını 170 dereceye getirin. Yumurtayla şekeri kabarana ve şeker tamamen çözünene kadar çırpın. Muzu ezin ve yumurtaya katın. Unu, kabartma tozunu, tarçını ve zencefili karıştırın, muzlu hamura ekleyin. Tereyağını eritip karışıma dökün. Kek kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdıyla kaplayın. Karışımı kalıba dökün. Kekin üstüne yer fıstığı serpin ve 1 saat 10 dakika pişirin.
Fondan:
Yumurta akıyla şekeri yumuşayana kadar çırpın. Fondanın yarısına kakao tozu ekleyin.
Külah:
Pişirme kağıdını dikdörtgen şeklinde kesin. Uzun kenarını köşeye doğru katlayın ve ok şekli oluşturun. Köşeleri içe doğru katlayarak kapatın. Fondanı dikkatlice külaha doldurun ve soğuyan kekin üstüne sıkın.
Malzemeler
Kek için:
275 gram light esmer şeker
2 adet yumurta
2 adet muz
290 gram un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tutam zencefil
145 gram tereyağı
100 gram yer fıstığı
Fondan için:
1 adet yumurta beyazı
200 gram pudra şekeri
1 yemek kaşığı toz kakao
Kek:
Fırını 170 dereceye getirin. Yumurtayla şekeri kabarana ve şeker tamamen çözünene kadar çırpın. Muzu ezin ve yumurtaya katın. Unu, kabartma tozunu, tarçını ve zencefili karıştırın, muzlu hamura ekleyin. Tereyağını eritip karışıma dökün. Kek kalıbını yağlayın ve pişirme kağıdıyla kaplayın. Karışımı kalıba dökün. Kekin üstüne yer fıstığı serpin ve 1 saat 10 dakika pişirin.
Fondan:
Yumurta akıyla şekeri yumuşayana kadar çırpın. Fondanın yarısına kakao tozu ekleyin.
Külah:
Pişirme kağıdını dikdörtgen şeklinde kesin. Uzun kenarını köşeye doğru katlayın ve ok şekli oluşturun. Köşeleri içe doğru katlayarak kapatın. Fondanı dikkatlice külaha doldurun ve soğuyan kekin üstüne sıkın.