Muzlu Rulo Pasta (nk)

OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.294
Tepki
83.531
Puan
113
Konum
İstanbul
Teşekkür ederim :ask:

Bunları da geçen gün yaptım güncelleme olsun :)
ZDWl6Z.jpg


Muzlu Rulo Pasta + Ispanaklı Rulo Pasta


AmEjM0.jpg

Muzlu Rulo Pasta

Pandispanyası
3 yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı süt (Ben bir kere koymayı unuttum öyle de güzel oldu)
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanılya

Kreması
1/2 lt süt
3 çorba kaşığı un
4,5 çorba kaşığı tozşeker
1 vanilya

Arasına : Muz (Başka meyveler de kullanabilirsiniz)
Süslemek için : Vişne reçelinin tanesi ve Fındıkiçi / Pudra şekeri

Yapılışı
Soğuması için ilk önce kremayı pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra da vanilyayı ekleyip birkaç dakika boyunca mikserle çırpın ve buzdolabına koyun.
Pandispanya yapımı içinde yumurta ve şekeri mikserde 5-6 dakika köpürtün. Diğer malzemeleri ekleyip (elerseniz iyi olur) tahta kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş düz bir tepsiye pandispanya hamurunu dökün (Eşit dağılmasına dikkat edin. Bir de tepsiyi yayılsın diye tezgaha falan vurmayın kabarcıklar yerli yerinde kalsın :) ) 200 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin (Rengi çok pembeleşmesin hızlı pişiyor) Fırından çıkarıp 3-4 dakika sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra kağıdı ile beraber hafifçe çok sıkmadan sarın biraz bekletin.

Ilındıktan sonra pandispanyayı açıp her tarafına krema sürün. İster bütün halde ister benim yaptığım gibi muzları küp kesip uzunlamasına olacak şekilde kremanın üstüne koyun (rulo yapınca muzlar ortada gözükecek yani ). Tekrar dikkatli bir şekilde sarıp soğuması için buzdolabına koyun. Dilimleyip servis yaparken ister sadece pudra şekeri serpin isterseniz de az krema ve üstüne vişne tanesi koyup fındık serpin.


Nq3jBO.jpg


Ispanaklı Rulo Pasta

Tarifi az önce eklediğim "Muzlu Rulo Pasta"nın aynısı ancak bu sefer işin içine bir de ıspanak püremiz dahil oluyor :huhuu:

Pandispanyası

3 yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı süt
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanılya
Yarım su bardağı ıspanak püresi

Kreması
1/2 lt süt
3 çorba kaşığı un
4,5 çorba kaşığı tozşeker
1 vanilya

Süslemek için : Pudra Şekeri

Yapılışı

Soğuması için ilk önce kremayı pişirin. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra da vanilyayı ekleyip birkaç dakika boyunca mikserle çırpın ve buzdolabına koyun.

Ispanak püresini yamak için ıspanakları 1 yemek kaşığı kadar su ile ocakta hafiften pişirin. Blenderdan geçirip pürüzsüz oluncada soğumaya bırakın.

Pandispanyanın yapılışı

Yumurta ve şekeri mikserde 5-6 dakika köpürtün. Diğer malzemeleri ekleyip (elerseniz iyi olur) tahta kaşıkla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş düz bir tepsiye pandispanya hamurunu dökün. 200 derecelik fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin (İnce olduğu için hızlı pişiyor o yüzden kontrol etmeyi unutmayın) Fırından çıkarıp 3-4 dakika sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra kağıdı ile beraber hafifçe çok sıkmadan sarın biraz bekletin.

Ilındıktan sonra pandispanyayı açtırıp her tarafına krema sürün. Tekrar dikkatli bir şekilde sarıp soğuması için buzdolabına koyun. Servis yaparken dilimleyip pudra şekeri serpin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst