Kristen Stewart
Daimi Üye
Muzlu Rulo Pasta Hazırlanışı
Kaç Kişilik: 4-6 kişilik
Hazırlama: 30dk Pişirme: 20dk
Pandispanyası için;
- 4 büyük yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket 200 ml süt kreması
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 adet büyük muz
- Çikolata parçası, fıstık, frambuaz
İç kreması için, tereyağı ve vanilya hariç bütün malzemeler iyice çırpılır ve ocağa alınır. Kaynamaya başlayınca tereyağı ilave edilip eriyene kadar karıştırılmaya devam edilir. Ocaktan alınıp vanilyası ilave edilir ve soğumaya bırakılır.
Üst kreması için, krema, pudra şekeri ve vanilya ile kıvamı katılaşıncaya kadar çırpılır ve kullanıma kadar dolaba kaldırılır.
Pandispanya keki alınıp üzerine kullanmadan önce blender yardımıyla pürüzsüz hale getirdiğimiz krema sürülür. Muzlar dizilip rulo yapılır ve en üstüne hazırladığımız krema düzgünce sürülüp çikolata fıstık ve frambuaz ile süslenir. Bir gece mutlaka dolapta dinlendirip servis yapılır.
Alıntıdır.:findikim: