Muzlu Revani-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
muzlurevani.jpg


Malzemeler:
4 yumurta
1 sb tozseker
2 su bardagi un
1 tatli kasigi kabartma tozu
2 tatli kasigi vanilya

Serbeti icin:
2 1/2 su bardagi su
1 su bardagi tozseker
Limon suyu

Ici icin:
2-3 adet muz

Üzeri icin:
Dövülmüs ceviz, findik, fistik veya badem

Hazirlanisi:
Serbetini hazirlayip sogumaya birakin.
Yumurta ve tozsekeri cirpin. Diger malzemeleri ekleyip tekrar cirpin. Yagli kagit serilmis firin tepsisine karisimi incecik yayin. 170derece firinda üzeri pembelesmeden beyaz kalacak sekilde pisirin.
Firindan cikarip yagli kagit yardimiyla rulo yapin. Biraz beklettikten sonra acip icine muzlari yerlestirin ve rulo yapin. Iki ucu birbirine degdigi yerden kesip kalan yarimiylada ayni islemi görebilirsiniz veya cocuklariniza kek olarak yedirebilirsiniz.
Ince dilimleyip tepsiye yatay olarak dizin. Üzerine ilik serbeti gezdirin. Cok cabuk emecektir. Acilan uclari birlestirip buzdolabinda bekletin. Servis yaparken üzerine dövülmüs ceviz veya digerlerini serpin.
Afiyet Olsun..

ALINTI
 
OP
incitanemtuana

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.175
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre
revaniyi sevmem
ama bu okadar cok ilgimi cektiki görünüs acisindan
birde portakalli revani tadini merak ettim cünkü
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst