Muska Pırasa

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
muskaprasa.png


Muska Pırasa

1 kg. pırasa
1 bardak pirinç
4 adet kuru soğan
1 bardak zeytinyağı
3 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dereotu (kıyılmış)
2 yemek kaşığı yeşil soğan (kıyılmış)
1 tatlı kaşığı tarçın 6 adet kesme şeker
1 adet limonun suyu
3 bardak su
1 tatlı kaşığı dolma baharı (yenibahar)
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Tarifi:

• Pırasaları bıçakla uzunlamasına kesin.
• Kaynamış tuzlu suda haşlayın.
• Uzun şeritler elde edin.
• Şeritleri 20 cm. boyunda kesip, dolma için hazırlayın.
• Pirinci yıkayıp, tuzlu suda bekletin.
• Kuş üzümlerini temizleyip, soğuk suda bekletin.
• Zeytinyağında ufak zar şeklinde doğranmış soğanları kavurun.
• Pirinci süzün.
• Soğanlarla birlikte 10-15 dakika kavurun.
• Altını kısın.
• Kuş üzümü, yeşil soğan, tarçın, kesme şeker, limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyin.
• Üzerine 1 bardak su koyun.
• Kısık ateşte suyunu çektirin.
• Altını söndürüp, yenibaharını atıp, karıştırın.
• Dereotunu içine doğrayın.
• Şeritlerden bir tanesinin ucuna dolma içinden koyun.
• Üçgen şeklinde sarın.
• Dolmaları tencereye dizin.
• 2 bardak su ile 8 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin.
• Dolmaların üzerini kapakla kapatın.
• Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
• Soğuk servis yapın.

Alıntıdır...
 

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.857
Tepki
49.341
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Bunu yedim,yediğim en harika dolma çeşitlerinden biriydi.

Bayıldım tek kelimyle üzerine limon da sıkın hanımlar:catalbicak:

Zaten açım nk83,pişir bana bunu,sana ceza:kurallar:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Ben yapılışını anlamadım desem :sinifsinif:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul

*Hülya*

Daimi Üye
Katılım
19 Kasım 2008
Mesajlar
4.965
Tepki
6.519
Puan
113
Konum
Oradan
Evet canım sarma kısmını anlamadım. Zaten pırasalar küçücük 20 cm nasıl elde edicez:ates:

arina bende şöyle yapıyorum pıras adolmasını, pırasa dolması yapacağın zaman pırasaları yemeklik diğilde en kalınlarından seçeceksin
sonra
5 cm kesip haşlayacaksın
katlarını ayıracaksın,sorada muska şeklini vererk saracaksın
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
Şimdi anladım canımcım Bu şekilde yapılıyor demek ki, kıymalısını denemeliyim, eminim ki harika bir tat olacaktır.

Sağol canımcım, zahmet verdim :hhhhhh:
 

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.485
Puan
113
Yaş
40
Konum
..
arina bende şöyle yapıyorum pıras adolmasını, pırasa dolması yapacağın zaman pırasaları yemeklik diğilde en kalınlarından seçeceksin
sonra
5 cm kesip haşlayacaksın
katlarını ayıracaksın,sorada muska şeklini vererk saracaksın

Tamam canımcım, zaten içlerine doğru olanları pek işe yaramaz. :panter: Küçücük kalırlar onlar, valla ağzım sulandı iyimi:) Bir de üzerine sarımsaklı yoğurt dökeceksin, missssssssss:bayil:
 
OP
nk83

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Önemli değil canım :hhhhhh: görerek daha iyi anlaşılıyor önceden akıl edemedim :panter:
 

ayser

Daimi Üye
Katılım
12 Aralık 2009
Mesajlar
6.699
Tepki
7.439
Puan
113
Yaş
68
Konum
Kartepe
Ben zeytinyağlısını seviyorum ama evdekilere yedirebilmek için kıymalısını yapıyorum:hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst