Muhteşem Yüzyıl Yayından Kaldırıldı

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.503
muhtesem-star_640.jpg

Muhteşem Yüzyıl dizisi büyük tartışmalar sonrası yayından kaldırıldı.

İlk 12 bölümü yayınlandıktan sonra sebepsiz şekilde yayından kaldırılan Muhteşem Yüzyıl'ın Rusya'daki seçim öncesinde Kremlin'i kızdırdığı iddia edildi. TV Kanal'ı, "Yeni bölümler için Mayıs'ı bekleyin" dedi.
Türkiye'de reyting rekorları kıran "Muhteşem Yüzyıl" dizisi, Rusya'da iki hafta önce yayınlanmaya başladı. "Domaşnıy" kanalı tarafından ilk 12 bölümü yayınlanan dizinin hiçbir açıklama yapılmadan ekrandan çekilmesi ise hayranlarını isyan ettirdi.
Dizinin seçim öncesinde milliyetçi duyguları kabartmak isteyen Kremlin yönetimini rahatsız ettiği ve TV kanalına, "Osmanlı'yı öven ve tarihi çarpıtan bu diziyi kaldırın" talimatı gittiği iddia edildi. Ancak sessiz sedasız kaldırılmasının ardından Rus hayranları isyan kampanyası başlattı. İnternette dizinin yeniden yayınlanması için siteler oluşturuldu. Tepkiler üzerine kanal "100 bölümü bir anda yayınlayamayız. Biraz ara vereceğiz. İlginiz için teşekkür ederiz. Yeni bölümler için Mayıs ayını bekleyin" açıklamasını yaptı. Rusya'da Mart ayındaki seçimlerde yeniden devlet başkanı olmak için adaylığını koyan Başbakan Vladimir Putin, "Birleşik Rusya" partisiyle ABD ve Avrupa karşıtı söylemler kullanarak Rus milliyetçiliğine oynuyor. Bunu zedeleyecek yayınlara da tahammülü yok.
Türkçe öğrenmeye başladılar
Dizi yayından kalkınca on binlerce Rus hayranı internette güçlerini birleştirdi. Yüzlerce internet sitesinde Muhteşem Yüzyıl'ın yayınlanmamış bölümleri altyazılı olarak verilmeye başlandı. Ancak bu kez dil sorunu ortaya çıktı. Tepkiler öyle bir düzeye ulaştı ki, dizide olup bitenleri anlamak için pek çok Rus'un Türkçe öğrenmeye başladığı bile öne sürüldü.

SILA

Daimi Üye
Tepki
3.185
:sok:sok:her hafta merakla bekliyorduk ama şimdi oldumu yapılırmı bu ya :sinir::sinir::sinir:

sıladayım

Daimi Üye
Tepki
27.375
ay önce türkiyede yayından kaldırıldı sandım. noluyoruz dedim. izlediğim 2 tane türk dizisi var .biri bu. diğeri yalan dünya. ahada dedim teke kaldık:)

Bendensin Okycim Bende bu iki diziyi çok seviyorum Yalan Dünya dizisi yeni başladığı halde bence çok iyi gidiyor çok güzel bir dizi yapmışlar:cokkomik::cokkomik:

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar