Muhallebili Kurabiye Hakkında Bilgi İstiyorum

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Dün Muhallebili Kurabiye denedim arkadaşlar ama fırında pişerken içindeki puding dışarıya çıktı :acep: Biraz sıvık gibi yapmıştım ondan olabilirmi?

Daha önce muhallebili kurabiye yapan arkadaşlar tariflerini paylaşabilirmi?Ben lezzetinden hiç bişey anlayamadım.Eşim çok beğendi gerçi ama :ne:
 

sadiye

Admin
Admin
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
60.971
Tepki
56.321
Puan
113
Yaş
42
Konum
Almanya
Benimde aklimda olan bir tarif ama ben cesaret edip yapmamistim.
Muhallebi akar mi diye aklimdan gecmisti.
nk senin tarifine eklersen bende bakayim. :durbun:
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
Şekerpare defterimde bu tarif vardı yanına çok güzel oldu yazmışım ama tipini hatırlayamadım belki yarın denerim resimli eklerim....

Kremalı Kurabiye

1 paket yarı eritilmiş margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağından bir parmak az pudra şekeri
1 yemek kaşığı bal
1 tutam tuz
Vanilya
Kabartma tozu
Aldığı kadar un

Kreması : 1,5 su bardağı süt,2,5 yemek kaşığı un,5 yemek kaşığı şeker ,vanilya

Krema malzemesi muhallebi gibi pişirilip vanilya eklenir iyice soğumaya bırakılır.

Hamurun malzemesi kulak memesi kıvamına gelene dek un eklenip yoğurulur.Bir parça kopartılıp içine muhallebi konup kapatılır.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üstü beyaz altı pembe olacak şekilde pişirilir.İsteğe göre üzerine pudra şekeri serpilir.
 

Aslı Oktay

Daimi Üye
Katılım
30 Haziran 2011
Mesajlar
12.839
Tepki
19.334
Puan
113
Yaş
34
Konum
İstanbul
canim kremayi yogun yaparsan akmiyor o tarif bende yaptim hatta once cok kati oldu bu muhallebi diye civiltsam mi diye dusundum ki vazcaydim firina koyunca kendi civimis tam kivaminda oluyo muhallebi yogun oldugunda yani :tskler:
 

ferah

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2010
Mesajlar
6.145
Tepki
9.347
Puan
113
Konum
izmir
şekerparem muhallebinin bayağı bir koyu olması gerek canım ısıyla yumuşuyor zaten
benimde herzaman yaptığım bir tarif var daha sonra ekleyeyim olur mu... :=)
 

Ayben

Daimi Üye
Katılım
2 Şubat 2013
Mesajlar
512
Tepki
771
Puan
93
Konum
Malatya
1 paket margarin (250g)
3 su bardağı un
3 yemek kaşığı yoğurt
Muhallebisi için:

1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için:

Pudra şekeri



Hamur yoğurma kabına margarin, un ve yoğurdu alarak kıvamı ele yapışmayacak şekilde hamur elde ediyoruz. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.

Muhallebiyi hazırlamak için küçük bir tencereye süt, un, yumurta, şeker ilave edilerek iyice çırpılır. Karışım koyulaştıktan sonra 5 dakika kadar daha çırpılır ve ocaktan almadan vanilya ilave edilir.

Muhallebiyi soğuttuktan sonra dinlenmiş olan hamuru merdane yardımı ile 0,4cm kalınlığında açın ve su bardağı ile daireler kesin. Her bir hamur parçasının üzerine hazırladığınız muhallebiden 1 tatlı kaşığı kadar koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Yağlanmış tepsiye dizerek önceden 170 derecede ısıttığınız fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.



muhallebili-kurabiye22.jpg



Bu tarifi takip ettiğm bir siteden aldım .
istersen deneyebilirsin ...
 
OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Katılım
28 Temmuz 2011
Mesajlar
14.496
Tepki
20.501
Puan
113
Konum
Mutluluklar Diyarından (:
Çok çok sağoun kızlar.İlk defa bir tarifte hüsrana uğradım.Fırında o hallerini gördükçe nasıl üzüldüm anlatamam size.İçlerinden muhallebisi akmış olsada o şekilde yedik.Çok şükür küçük bir tepsiye denemiştim :uzgun:

Demek muhallebisi daha doğrusu ben pudingle denemiştim.Sıvık olmuş.Sizlerin tarifini kendimi güçlü hissettiğim bir zamanda deneyeceğim :hihi:

Teşekkürler tekrardan ...
 

nk83

Admin + Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.291
Tepki
83.528
Puan
113
Konum
İstanbul
İkinci denemende çok güzel olacaktır Şekerpare bu arada puding ekstra nişasta ekleyerek koyu kıvamlı olarakta pişirilebilir hatta bir dahakine çilekliden deneyeyim keşke aklıma dün gelseydi :D
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst